21/12/2019 21/12/2019 Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 προσήλθε στο 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης της Χαλκίδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Μαρίας Ματθαίου, του Συλλόγου των καθηγητών και των μαθητών. Προσκεκλημένος επίσης ήταν και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν από...
21 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2019 - 11:11

Ο Επίσκοπος Ωρεών τιμήθηκε από σχολείο της Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών τιμήθηκε από σχολείο της Χαλκίδος

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 προσήλθε στο 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης της Χαλκίδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Μαρίας Ματθαίου, του Συλλόγου των καθηγητών και των μαθητών.

Προσκεκλημένος επίσης ήταν και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου. Στην είσοδο του Σχολείου τους υποδέχθηκαν οι πατέρες της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας-Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως και Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης-Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Στη βιβλιοθήκη του Λυκείου περίμεναν καθηγητές και μαθητές. Εκεί η κυρία Ματθαίου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, τον Θεοφιλέστατο, τους πατέρες, καθώς και τους συνταξιούχους πλέον Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικόλαο Ζέρβα και καθηγητές κ. Κωνσταντίνο Κούσο και Αντώνιο Σκιά. Εξήγησε σε όλους τους παρευρισκομένους ότι αιτία της πρόσκλησης ήταν η πρόσφατη εκλογή και χειροτονία σε Επίσκοπο της Εκκλησίας μας του Θεοφιλεστάτου κ. Φιλοθέου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Λυκείου και απεφοίτησε το έτος 1995 και τον παρακάλεσε να απευθύνει λόγο σε όλους, με αφορμή την ερχομένη σε λίγες ημέρες μεγάλη Εορτή της ενσαρκώσεως του Χριστού.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος έλαβε τον λόγο και συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, γιατί είχε την καλοσύνη και την ευγένεια να παραστεί σ’ αυτήν την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του, αλλά και την Διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές για την πρόσκληση, καθώς επίσης εξεδήλωσε τη χαρά του για την παρουσία και του Διευθυντού και των Καθηγητών του.

Άρχισε την ομιλία του με την διήγηση ενός παραμυθιού, που αφορούσε στην Γέννηση του Υιού του Θεού και τον ερχομό του στον κόσμο και εξήγησε στα παιδιά με απλά και ουσιαστικά λόγια το νόημα της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Τέλος, παρότρυνε όλους να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί την ημέρα των Χριστουγέννων και μέσα από την Ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία της Εορτής να νιώσουν το θαύμα της κενώσεως του Θεού, της Γεννήσεως του Υιού του Θεού από παρθένο Μητέρα, την Παναγία μας και ευχήθηκε να ζήσουν αυτά τα Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό στην Εκκλησία και στη Θεία Λειτουργία.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την εμπνευσμένη ομιλία του και αναφέρθηκε κι εκείνος στην κένωση του Θεού, εξηγώντας ότι αυτό το «άδειασμα» του Θεού αφορά και στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, αφού και τα τρία Πρόσωπα αποτελούν τον Ένα ομοούσιο Θεό. Επίσης, ευχαρίστησε την Διευθύντρια κ τους καθηγητές για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο Σχολείο και εξέφρασε την υποχρέωσή του, γιατί κάθε φορά που επισκέπτεται το Λύκειο αισθάνεται τα αποτελέσματα των κόπων και των αγωνιών τους, αλλά και την προσφορά της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελείται από τους Ιερείς της Ενορίας κάθε Πέμπτη στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, το οποίο ευρίσκεται στο προαύλιο του Σχολείου.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με υγεία τα Χριστούγεννα και όλες τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Λίγο πριν το τέλος αυτής της όμορφης και ταυτοχρόνως σεμνής εκδήλωσης, η κυρία Ματθαίου έδωσε στον τέως Διευθυντή του Λυκείου να παραδώσει στον κ. Φιλόθεο, ως έκφραση τιμής, ένα αντίγραφο της από 26ης Μαΐου 1958 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων να απονείμει το μετάλλιο της Πόλης στο τότε 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του και ο μαθητής Ανάργυρος Δήμου, εκ μέρους και των υπολοίπων μαθητών του Τμήματος Β2, επίσης δώρισε στον Θεοφιλέστατο ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη ζωή και το έργο του Χαλκιδέου Νίκου Σκαλκώτα.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας εκ μέρους παιδιών της χορωδίας του Σχολείου και χαρίζοντας στους δύο Αρχιερείς και στον π. Νικόδημο, ο οποίος σημειωτέον απεφοίτησε κι εκείνος από το 1ο Λύκειο, δώρα και διάφορα καλλιτεχνήματα από την χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση του Σχολείου.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων