01/06/2023 01/06/2023 Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της Ανατολής συνεχίζει τον Ε΄ κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της...
01 Ιουνίου, 2023 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 19:09

Διαδικτυακή διάλεξη για τους Έλληνες Αρχιτέκτονες της Κωνσταντινούπολης το 1902 -1914

Διαδώστε:
Διαδικτυακή διάλεξη για τους Έλληνες Αρχιτέκτονες της Κωνσταντινούπολης το 1902 -1914

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της Ανατολής συνεχίζει τον Ε΄ κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Τον Ακαδημαϊκό συντονισμό του προγράμματος έχει η κ. Ευαγγελία Αχλάδη, υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου.

Την πιο πρόσφατη διάλεξη με τίτλο: «Οι Έλληνες Αρχιτέκτονες της Κωνσταντινούπολης στην Πρωτοπορία της τεχνικής του Beton Arme 1902 -1914», έκανε η κ. Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, από όπου έλαβε και διδακτορική διατριβή στον πολεοδομικό σχεδιασμό, και είναι κάτοχος διπλώματος της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι.

Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στην Κωνσταντινούπολη, στο πανεπιστήμιο Kadir Has (Faculty of Art and Design) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ITU το εαρινό εξάμηνο του 2013, και συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του Kültürel Mirası Koruma Derneği για την αξιολόγηση των αρχιτεκτονικών μνημείων των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας το 2015-2016.

Το έργο της περιλαμβάνει την ιστορία του αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στις πόλεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα, και τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει εκπονήσει ποικίλα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την ιστορία της πολεοδομίας και την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, χρηματοδοτημένα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Planning Perspective.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων