19/03/2021 19/03/2021 Το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά σε συνεργασία με την κα Βασιλική Τσανακτσίδου, παρουσιάζουν και προσφέρουν στον απανταχού Ελληνισμό και Φιλέλληνες την ταινία μικρού μήκους  “Για την Ελευθερία σου Ελλάδα” ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Ελευθερίας, επ’ ευκαιρία της 200ης επετείου από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού. “Ο Εθνικός...
19 Μαρτίου, 2021 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 12:24

Για την Ελευθερία σου Ελλάδα!

Διαδώστε:
Για την Ελευθερία σου Ελλάδα!

Το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά σε συνεργασία με την κα Βασιλική Τσανακτσίδου, παρουσιάζουν και προσφέρουν στον απανταχού Ελληνισμό και Φιλέλληνες την ταινία μικρού μήκους  “Για την Ελευθερία σου Ελλάδα” ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Ελευθερίας, επ’ ευκαιρία της 200ης επετείου από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού.

“Ο Εθνικός μας Ύμνος δεν είναι κάποιος παιάνας νίκης, επιθετικότητας ή μισαλλοδοξίας. Είναι ένας ύψιστος ύμνος στο υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας. Οι Ρωμιοί του κόσμου όσα χρονιά και αν περάσουν, όσο μακριά και να είναι από τη Πατρίδα δεν ξεχνούν και ψέλνουν προς τιμήν της τον «Ύμνο προς την Ελευθερία» (1823) του Διονύσιου Σολωμού [1798 – 1857].” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

“Τιμή και δόξα στους Ήρωες!!!
Πεσόντες και μη
Επιφανείς και μη
Έλληνες και Φιλέλληνες
που υπερασπίστηκαν το δίκαιο και την ελευθερία της πατρίδας μας,
που ανέδειξαν την αλήθεια και την ηθική, τις αρχές και τις αξίες μας.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων