17/04/2024 17/04/2024 Κάθε χρόνο στην Μονή Σέκου του νομού Νέαμτς, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, τιμάται η μνήμη των Ελλήνων και Ρουμάνων αγωνιστών που θυσιάστηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων κατακτητών. Στην μάχη αγωνίστηκαν και έδωσαν ηρωικά την ζωή τους ο Γεωργάκης Ολύμπιος, ο Γιάννης Φαρμάκης και ο Αθανάσιος Καρπενισιωτης. Στο μνημόσυνο των ηρώων της Επανάστασης του...
17 Απριλίου, 2024 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 14:07

Μνημόσυνο για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 στη Μονή Σέκου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 στη Μονή Σέκου

Κάθε χρόνο στην Μονή Σέκου του νομού Νέαμτς, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, τιμάται η μνήμη των Ελλήνων και Ρουμάνων αγωνιστών που θυσιάστηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων κατακτητών.

Στην μάχη αγωνίστηκαν και έδωσαν ηρωικά την ζωή τους ο Γεωργάκης Ολύμπιος, ο Γιάννης Φαρμάκης και ο Αθανάσιος Καρπενισιωτης.

Στο μνημόσυνο των ηρώων της Επανάστασης του ’21, ήταν παρόντες εκπρόσωποι από την Ελληνική Πρεσβεία και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, κ. Δράγκος Γκαμπριέλ Ζησόπουλος, οι πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων της Μολδαβίας, μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων από Ιάσιο, Ρόμαν, Πάτρα Νέαμτς, Ονεστι και Βράιλα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων