15/01/2020 15/01/2020 Ιερά μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας επισκέφθηκαν κατά τις ημέρες των Εορτών, τα μέλη της νεολαίας Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, προκειμένου να γνωρίσουν τη γη και τα ιερά των προγόνων τους. Μνημεία με υψηλούς συμβολισμούς και βαρυσύμαντη αξία. Τους δόθηκε, έτσι, η εκαιρία να δουν από κοντά τις σημερινές συνθήκες...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 12:13

Νέοι από την Ελλάδα επισκέφθηκαν ελληνικά μνημεία στην Αίγυπτο

Διαδώστε:
Νέοι από την Ελλάδα επισκέφθηκαν ελληνικά μνημεία στην Αίγυπτο

Ιερά μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας επισκέφθηκαν κατά τις ημέρες των Εορτών, τα μέλη της νεολαίας Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, προκειμένου να γνωρίσουν τη γη και τα ιερά των προγόνων τους. Μνημεία με υψηλούς συμβολισμούς και βαρυσύμαντη αξία.

Τους δόθηκε, έτσι, η εκαιρία να δουν από κοντά τις σημερινές συνθήκες ζωής στη χώρα του Νείλου. Της αποστολής ηγείτω η Εφορεία Νεολαίας. Ειδικότερα, η Έφορος Επιτροπής Nέας Γενιάς κ. Μαρία Μιχαηλίδου, και οι συνέφοροι Δημητρίου και Ζουές.

Οι περιηγητές θαύμασαν το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με τις από κοινού δαπάνες της Ε.Κ.Κ και της μεγάλης ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη.
Την ξενάγηση έκανε η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, η οποία είναι και η συγγραφέας του λευκώματος που αποτυπώνει την ιστορία του εμβληματικού ναού της Ε.Κ.Κ.

 

Πηγή: ekkairo.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων