06/05/2020 06/05/2020 Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, λαβωμένος από τη επάρατη νόσο, άφησε ο ομογενής Γκρεγκ Ζανής (Greg Zanis), στο σπίτι του, στην πόλη Ορόρα, στο Ιλινόις, την Δευτέρα 4 Μαϊου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Αμερική από την ακτιβιστική δράση του εις...
06 Μαΐου, 2020 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2020 - 9:53

Πέθανε ο ομογενής που έφτιαχνε σταυρούς για θύματα μαζικών επιθέσεων

Διαδώστε:
Πέθανε ο ομογενής που έφτιαχνε σταυρούς για θύματα μαζικών επιθέσεων

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, λαβωμένος από τη επάρατη νόσο, άφησε ο ομογενής Γκρεγκ Ζανής (Greg Zanis), στο σπίτι του, στην πόλη Ορόρα, στο Ιλινόις, την Δευτέρα 4 Μαϊου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Αμερική από την ακτιβιστική δράση του εις μνήμην των νεκρών των μαζικών δολοφονιών στην χώρα, καθώς τοποθέτησε περισσότερους από 26.000 σταυρούς με τα ονόματα των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Επρόκειτο για μια δραστηριότητα που στηρίχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Crosses for Losses (Σταυροί για τις Απώλειες), που είχε ιδρύσει ο ίδιος.
«Ο Γκρεγκ έφυγε για τη νέα του ζωή», ανέφερε σε μήνυμά της, στην σελίδα ηλεκτρονικών δωρεών GoFundMe, η κόρη του.

Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση του Ζανή είχε επιδεινωθεί ολοκληρωτικά και άπαντες είχαν αντιληφθεί πως το τέλος πλησίαζε. Ο καρκίνος στην ουροδόχο κύστη, με τον οποίο είχε αρκετά διαγνωστεί, ήταν μεν καταδικαστικός, όμως το προσδόκιμο επιβίωσης έκανε λόγο για κάποια λίγα χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιαίτερα αγαπητός ομογενής εμφάνισε μεταστάσεις της ασθένειας σε διάφορα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να θεωρηθεί θέμα άμεσου χρόνου.
Παρότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19 στο Ιλινόις, όπως επίσης και η εύθραυστη κατάσταση του Ζανή, δεν επέτρεπαν κατ’ ιδίαν επαφή με ανθρώπους που ήθελαν να τον δουν για μια τελευταία φορά, η κόρη του πρόλαβε να οργανώσει μια άτυπη εκδήλωση αποχαιρετισμού. Έτσι, την 1η Μαϊου, δεκάδες άνθρωποι που τον γνώριζαν, αλλά και εκτίμησαν το έργο του, πέρασαν έξω από το σπίτι προκειμένου να τον δουν. Ο Ζανής, εμφανώς καταβεβλημένος, σε αναπηρικό καροτσάκι, τυλιγμένος σε μια κουβέρτα και φορώντας σκούφο, στάθηκε στην πόρτα και τους χαιρέτισε όλους.


«Είσαι ο ήρωάς μας» ανέγραφε ένα πλακάτ που κρατούσαν δυο από τους επισκέπτες, οι οποίοι φορούσαν μάσκες. Στο πλακάτ αυτό υπήρχε κι ένα κολάζ από φωτογραφίες του ομογενή να τοποθετεί σταυρούς στο Ντέιντον, το Οχάιο και άλλα σημεία όπου σημειώθηκαν μαζικές δολοφονίες που συγκλόνισαν την χώρα. Όλα αυτά συνέβησαν μόλις την περασμένη Παρασκευή, 1η Μαϊου, τρεις ημέρες πριν ο 69χρονος «σβήσει» ήσυχα στην οικία του.

Πηγή: ekirikas.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων