02/10/2020 02/10/2020 To Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Μόσχας και το πρόγραμμα «Οι ξένοι στην πόλη» οργανώνουν ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, που περιλαμβάνει την Ελληνική Συνοικία, καθώς και άλλες τοποθεσίες εγκατάστασης των ξένων κατά την περίοδο 17ου -19ου αι. Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της ξενάγησης περιλαμβάνει η Σλάβο-γραίκο-λατινική Ακαδημία, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωσικής...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2020 - 18:08

Στην “Ελληνική Συνοικία” της Μόσχας

Διαδώστε:
Στην “Ελληνική Συνοικία” της Μόσχας

To Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Μόσχας και το πρόγραμμα «Οι ξένοι στην πόλη» οργανώνουν ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, που περιλαμβάνει την Ελληνική Συνοικία, καθώς και άλλες τοποθεσίες εγκατάστασης των ξένων κατά την περίοδο 17ου -19ου αι.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της ξενάγησης περιλαμβάνει η Σλάβο-γραίκο-λατινική Ακαδημία, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωσικής πρωτεύουσας, που ίδρυσαν το 1687 οι Έλληνες λόγιοι αδερφοί Ιωαννίκιος και Σωφρόνιος Λειχούδη.

Η περιήγηση – ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15.30 με τίτλο «Στα ίχνη της Ελλάδας».

Την ξενάγηση πραγματοποιεί ο ξεναγός Μαξίμ Λουτσίνιν, ο οποίος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του προγράμματος «Οι ξένοι στην πόλη». Ο κύκλος των επιστημονικών του ενδιαφερόντων επικεντρώνεται στην ιστορία της Μόσχας, της Ρωσίας, της διασποράς και των μειονοτήτων στη Μόσχα και στο πολιτισμικό τους κληροδότημα.

Πηγή: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων