04/11/2020 04/11/2020 Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, προγραμματίζει για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη του αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, την διεξαγωγή επιστημονικού συνεδρίου με θέμα “200 χρόνια της Εθνικής Αναγέννησης των Ελλήνων! Η ιστορική σημασία της Εθνικο-Απελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα”. Το...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 19:40

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας διοργανώνει συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση

Διαδώστε:
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας διοργανώνει συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, προγραμματίζει για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη του αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, την διεξαγωγή επιστημονικού συνεδρίου με θέμα “200 χρόνια της Εθνικής Αναγέννησης των Ελλήνων! Η ιστορική σημασία της Εθνικο-Απελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα”.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου, την Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», το Ινστιτούτο Σλαβικών Μελετών (και Βαλκανικής) της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας και το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών – Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε. (Ελλάδα).

Τα θέματα που προτίθενται να εξεταστούν στο συνέδριο, πέραν των παραδοσιακών, εστιάζονται στις εξής θεματικές:

1) Η επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης στις διεθνικές σχέσεις και η ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

2) Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ανατολή μετά την Ελληνική Επανάσταση.

3) Ο αντίκτυπος και η αντιμετώπιση της Ελληνικής Επανάστασης σε διάφορες χώρες.

4) Η Ελληνική Επανάσταση στον πολιτικό και καλλιτεχνικό πολιτισμό των λαών των Βαλκανίων.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 25-26 Μαρτίου 2021. Επιστήμονες, καθηγητές, ιστορικοί και ερευνητές θα μπορούν να μετάσχουν διαδικτυακά, εξ αποστάσεως, μέσω on-line
συστήματος διαδικτυακής σύνδεσης και επικοινωνίας.

Πηγή: ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων