02/01/2020 02/01/2020 Μια σημαντική ευκαιρία έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ να συνεργαστούν με Έλληνες ακαδημαϊκούς που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, στη Νότια Αφρική ή τη Νέα Ζηλανδία. Το πρόγραμμα υποτροφιών Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) δίνει τη σχετική δυνατότητα σε ΑΕΙ στους τομείς της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας και της διδασκαλίας...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 11:27

Υποτροφίες σε Έλληνες ακαδημαϊκούς της Διασποράς

Διαδώστε:
Υποτροφίες σε Έλληνες ακαδημαϊκούς της Διασποράς

Μια σημαντική ευκαιρία έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ να συνεργαστούν με Έλληνες ακαδημαϊκούς που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, στη Νότια Αφρική ή τη Νέα Ζηλανδία. Το πρόγραμμα υποτροφιών Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) δίνει τη σχετική δυνατότητα σε ΑΕΙ στους τομείς της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας και της διδασκαλίας και καθοδήγησης (mentoring) στο πεδίο της έρευνας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ειδικότερα, το GDFP χρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Institute of International Education, το οποίο και υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright.

Η δωρεά θα υποστηρίξει 30-35 υποτροφίες. Ήδη, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και η προθεσμία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020, 6.59 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Η διαδικασία αίτησης συμμετοχής στο GDFP έχει δύο σκέλη: α) ελληνικά ΑΕΙ υποβάλλουν διαδικτυακά πρόταση προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενήσουν έναν Έλληνα ακαδημαϊκό από το εξωτερικό και β) Έλληνες ακαδημαϊκοί της διασποράς υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα με τους διαθέσιμους υποψηφίους.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν όλα τα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι υπότροφοι (ακαδημαϊκοί της διασποράς) πρέπει να έχουν γεννηθεί σε Ελλάδα ή Κύπρο, ή να διαθέτουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα· να κατοικούν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Αφρική ή Νέα Ζηλανδία· να εργάζονται σε αναγνωρισμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

Στους υποτρόφους του προγράμματος παρέχονται 150 δολάρια ημερησίως, συμπληρωματική ασφάλιση υγείας καθώς και τα αεροπορικά ναύλα για τη μεταφορά τους από και προς τη χώρα τους. Μπορούν επίσης να αιτηθούν επίδομα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στο Ίδρυμα όπου τους φιλοξενεί.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.iie.org/greekdiaspora, στη σελίδα GreekDiasporaFP του fb και στον λογαριασμό Twitter @GreekDiasporaFP.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων