18/11/2021 18/11/2021 Με την Β’ Συνεδρία συνεχίστηκε η τρίτη ημέρα του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η Συνεδρία μεταδόθηκε από την ψηφιακή...
18 Νοεμβρίου, 2021 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2021 - 13:25

Τρίτη ημέρα του συνεδρίου για το 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τρίτη ημέρα του συνεδρίου για το 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την Β’ Συνεδρία συνεχίστηκε η τρίτη ημέρα του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Συνεδρία μεταδόθηκε από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV, η οποία θα μεταδώσει και τις επόμενες που θα πραγματοποιηθούν έως τις 29 Μαρτίου 2022.

Παρακολουθήστε:

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εισηγήσεις των:

Γεώργιου Κοντογιώρη, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, τ. Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: “Το ελλαδικό κράτος και ο Ελληνισμός – Η συνέχεια του Γένους”

Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριου Estephan, Ηγουμένου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιβάνου, με θέμα: “Το Γένος των Ορθοδόξων στη συνείδηση τω Αράβων”

Δημήτριου Μεταλληνού, Διδάσκοντα στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου, με θέμα: “Αρχειακή τεκμηρίωση της συνείδησης της ενότητας και συνέχειας του Ελληνισμού, στον “Βίο και Πολιτεία” του Ιωάννη Καποδίστρια”.

Σχολίασαν οι Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ και Σωτήρης Αμάραντος, Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συνέδριο «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παυλόπουλος: Η πίστη ήταν συνεκτικό στοιχείο του Αγώνα

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για το 1821 (βίντεο)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων