21/04/2023 21/04/2023 Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής τελέστηκε χθες Πέμπτη 20 Απριλίου 2023,  παραμονή της Θεομητορικής εορτής  της Ζωοδόχου Πηγής, Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδώριτου ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο. Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο  Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας,...
21 Απριλίου, 2023 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 18:41

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής τελέστηκε χθες Πέμπτη 20 Απριλίου 2023,  παραμονή της Θεομητορικής εορτής  της Ζωοδόχου Πηγής, Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδώριτου ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο  Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας,  ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  Πρωτ. του Οικ. Πατριαρχείου Γεώργιος  Περάκης και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό  παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοξένη μετά της αδελφότητος και αμέτρητο πλήθος  ευσεβών προσκυνητών που προσερχόταν ευλαβικά να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η ετήσια σύναξη των στελεχών της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως μας “ο Άγιος Παύλος”, τα οποία χαιρέτησαν  οι δύο Αρχιερείς,  ευχόμενοι  τους καλή κατασκηνωτική περίοδο.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων