31/05/2023 31/05/2023 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε την έκθεση του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσίας V.I. Nesterenko με τίτλο: «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας!» Ο καλλιτέχνης είναι τακτικό μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών και η έκθεση «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας!», πραηγματοποιείται από τις 11 Μαΐου έως τις 25...
31 Μαΐου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 11:37

Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε την έκθεση: «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε την έκθεση: «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε την έκθεση του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσίας V.I. Nesterenko με τίτλο: «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας!»

Ο καλλιτέχνης είναι τακτικό μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών και η έκθεση «Είμαστε Ρώσοι, ο Θεός είναι μαζί μας!», πραηγματοποιείται από τις 11 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Μέγαρο «Μανέζ». Η έκθεση διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού της της Μόσχας και τη Ρωσική Ακαδημία Τεχνών. Η έκθεση βασίστηκε σε μνημειώδεις ιστορικούς καμβάδες αφιερωμένους στις νίκες της Ρωσίας που βασίσθηκαν είτε στην πολεμική τακτική είτε στην τακτική πνεύματος.

Τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνόδευε ο Β.Ι. Nesterenko, πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, επικεφαλής της παράταξης LDPR στην Κρατική Δούμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας L.E. Slutsky, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ V.R. Legoyda και ο Γενικός Διευθυντής του Συλλόγου Μουσείων και Εκθέσεων «Manege» Ι.Ι. Demidov.

Η επιθεώρηση της έκθεσης ξεκίνησε με πίνακες που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα του δημιουργικού ταξιδιού του καλλιτέχνη στις πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ – Λουγκάνσκ, Νοβοαχτύρκα και Σεβεροντόνετσκ. Στον Πατριάρχη Κύριλλο παρουσιάστηκε ο πίνακας «Υπερασπιστές της Νοβοροσίγια» και καμβάδες αφιερωμένοι στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση.

Περαιτέρω, ο Πατριάρχης εξοικειώθηκε με τα έργα του καλλιτέχνη, τα οποία μιλάνε για τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία, “όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτρεψαν την εξάπλωση της διεθνούς τρομοκρατίας στο έδαφος αυτής της χώρας”, αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Μόσχας. Οι πίνακες αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν το τρίπτυχο «Γη της Συρίας» και τον πολυψήφιο καμβά «Γράμμα στους εχθρούς της Ρωσίας».

Στη συνέχεια, στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας παρουσιάστηκε ο πίνακας “Σταύρωση”, που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη το 1999 κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στη Σερβία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων