15/10/2020 15/10/2020 Η Ρωσία σέβεται το δικαίωμα της Τουρκίας να αποφασίζει ανεξαρτήτως πώς θα χρησιμοποιήσει το κτίριο της Αγίας Σοφίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Τουρκίας και των αρχών της Κωνσταντινούπολης να καθορίζουν συγκεκριμένες παραμέτρους για τη χρήση της Αγίας Σοφίας, αλλά, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς του ως μνημείου παγκόσμιας...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 16:13

Η Ρωσία “σέβεται” τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Η Ρωσία “σέβεται” τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αγία Σοφία

Η Ρωσία σέβεται το δικαίωμα της Τουρκίας να αποφασίζει ανεξαρτήτως πώς θα χρησιμοποιήσει το κτίριο της Αγίας Σοφίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Τουρκίας και των αρχών της Κωνσταντινούπολης να καθορίζουν συγκεκριμένες παραμέτρους για τη χρήση της Αγίας Σοφίας, αλλά, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς του ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αναγνωρισμένου από την UNESCO», δήλωσε ο Λαβρόφ την Τετάρτη σε συνέντευξή του σε ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της UNESCO, αυτή η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, οι τουρκικές αρχές διαβεβαίωσαν την παγκόσμια κοινότητα ότι οτιδήποτε σχετίζεται με τον ορθόδοξο πολιτισμό θα παραμείνει ανοιχτό για πρόσβαση από επισκέπτες, τουρίστες και προσκυνητές.

«Ας δούμε πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη, διότι μέχρι στιγμής τα τεχνικά σχετικά μέτρα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων