03/10/2020 03/10/2020 Την εναρκτήρια ομιλία του στο Συμπόσιο για την Αγία Σοφία έκανε ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς όπου σημείωσε προκλητικά ότι “η μετατροπή της Αγίας Σοφίας δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατέψει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητά της και να χτίσει ένα μέλλον με δύναμη από τις ρίζες της”. ...
03 Οκτωβρίου, 2020 - 10:41

Ξεκίνησε το Συμπόσιο για την Αγία Σοφία στην Τουρκία

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το Συμπόσιο για την Αγία Σοφία στην Τουρκία

Την εναρκτήρια ομιλία του στο Συμπόσιο για την Αγία Σοφία έκανε ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς όπου σημείωσε προκλητικά ότι “η μετατροπή της Αγίας Σοφίας δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατέψει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητά της και να χτίσει ένα μέλλον με δύναμη από τις ρίζες της”. 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρου του ιστορικού βυζαντινού ναού. Ο Αλί Ερμπάς χαρακτήρισε τον Ναό ως “ένα από τα πολυτιμότερα μέρη γνώσης, σοφίας και λατρείας στην ιστορία της ανθρωπότητας με διάρκεια άνω των 15 αιώνων” ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε “το όνομα Αγία Σοφία, έχει βαθιές έννοιες όπως  ιερή σοφία και η Θεϊκή Σοφία”.

Επισημαίνοντας ότι αυτός ο μεγάλος ναός με την κατάκτηση είναι ένα από τα παγκόσμια σημάδια των ανώτερων αρχών της ανθρωπότητας και των προφητικών αξιών που δίδαξε το Ισλάμ στη γη, ο Ερμπάς είπε:

“Η επίτευξη της ταυτότητας της Αγίας Σοφίας δείχνει την αποφασιστικότητα να προστατέψουμε την ταυτότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό του αγαπημένου μας έθνους και την αποφασιστικότητα να χτίσουμε ένα σταθερό μέλλον με τη δύναμη που παίρνει από τις ρίζες του. Θα είναι ένα ορόσημο που θα τους σώσει από τη φυλάκιση και τη στέρηση των δύο τελευταίων αιώνων και θα τους αναστήσει ξανά στο θέμα της ιστορίας. ”

Ο Ερμπάς ευχαρίστησε τους δασκάλους και όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στο συμπόσιο, το οποίο θα συνεχιστεί για τρεις ημέρες, ως επικοινωνιακοί και διαπραγματευτές, και κάλεσε την Αγία Σοφία να υπερασπιστεί την αιώνια σωτηρία της ανθρωπότητας από τους μιναρέδες της κάθε μέρα έως την Ημέρα της Ημέρας.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Έρμπας, ο καθηγητής Δρ. Ο İskender Pala έκανε ομιλία με τίτλο “Αγία Σοφία στην Ιστορία του Πολιτισμού και του Πολιτισμού”. Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων