30/07/2020 30/07/2020 “Η Αγία Σοφία ανήκει στην ανθρωπότητα” ανέφερε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε ερώτηση που του έκαναν από την ιστοσελίδα strana.ua ενώ τόνισε ότι η Αγία Σοφία τονίζει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ.  Στη συνέχεια τον κατηγόρησαν ως σύμμαχο του Γκιουλέν, πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, κατι που ο Παναγιώτατος διέψευσε κατηγορηματικά. Oι...
30 Ιουλίου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 10:53

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Αγία Σοφία

“Η Αγία Σοφία ανήκει στην ανθρωπότητα” ανέφερε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε ερώτηση που του έκαναν από την ιστοσελίδα strana.ua ενώ τόνισε ότι η Αγία Σοφία τονίζει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ. 

Στη συνέχεια τον κατηγόρησαν ως σύμμαχο του Γκιουλέν, πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, κατι που ο Παναγιώτατος διέψευσε κατηγορηματικά.

Oι ερωτήσεις είχαν ως εξής: 

– Τι πιστεύετε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την επακόλουθη επιδείνωση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας;

– Αυτός ο ναός ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και δεν πρέπει να είναι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ των δύο λαών. Η Αγία Σοφία συμβολίζει την αλληλεγγύη και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Και η μετατροπή της σε τζαμί μπορεί να μετατρέψει εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο ενάντια στο Ισλάμ.

 

– Στην Τουρκία, τα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης γράφουν για τις σχέσεις σας με τον Fethullah Gülen, αντίπαλο του Ερντογάν και σας λένε σύμμαχο του Gülen στην Τουρκία. Πώς θα σχολιάζατε αυτές τις κατηγορίες;

– Αυτό δεν είναι αλήθεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων