14/08/2020 14/08/2020 Ευχαριστήριο επιστολή στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για το ψήφισμα που είχε εκδώσει το τμήμα με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος τονίζει “Ουδεμία παρέμβασις εις το οικοδόμημα δύναται...
14 Αυγούστου, 2020 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 13:20

Το “ευχαριστώ” του Παναγιωτάτου στο Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” του Παναγιωτάτου στο Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ

Ευχαριστήριο επιστολή στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για το ψήφισμα που είχε εκδώσει το τμήμα με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος τονίζει “Ουδεμία παρέμβασις εις το οικοδόμημα δύναται να επικαλύψει, να αλλοιώσει ή να εξαφανίσει το ευάγγελον μήνυμα και την αποστολήν του Ναού περί του οποίου έχεις σαφώς λεχθεί, ότι αποτελεί την αρχιτεκτονική διατύπωση του δόγματος της Χαλκηδόνος, ήγουν της πίστεως εις τα αεί μυστήριος της Θεανθρωπινότητος εις την ένωσιν και αλληλοπεριχώρηση, εν τω προσώπω του Θεού Λόγου, της θείας και ανθρωπίνης φύσεως, ασυγχύτως, ατρέπτως αδιαιρέτως, αχωρίτως”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ  – Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ: Αφαιρούν την ταυτότητα της Αγίας Σοφίας

Δείτε την επιστολή του Παναγιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων