13/09/2023 13/09/2023 Πανηγυρικά και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εκεί όπου φυλάσσεται επί αιώνες το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας. Αποστολή, Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 14:15

Αποστολή ope.gr: Η Πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αποστολή ope.gr: Η Πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εκεί όπου φυλάσσεται επί αιώνες το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Αποστολή, Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας την τις ιερές ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, 31 Αυγοούστου/ 13 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού στην φιάλη της Μονής. Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης πέριξ της Μονής όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις προς την Παναγία μας.

Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και των Ωρών και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς. Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα.

Δείτε αναλυτικά: Αποστολή ope.gr: Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η ολονύχτια Αγρυπνία.

Δείτε αναλυτικά: Αποστολή ope.gr: Πανηγυρική Αγρυπνία στη Μονή Βατοπαιδίου για την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών πλαισίωσαν ο Γέρων Δαμασκηνός της Νέας Σκήτης με την συνοδεία του, ενώ τον αριστερό Χορό ο Γέρων Ιωάννης από την σκήτη Αγίας Άννης με την συνοδεία του.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων