25/04/2019 25/04/2019 “Ο πόνος του Σταυρού εξάλειψε τον πόνο του ανθρώπου. Το αίμα που έτρεξε στον Σταυρό έσβησε την αμαρτία” τονίζει σε επίκαιρο άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Η αμαρτία γέμισε με σκοτάδι την ζωή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος τυφλωμένος από την αμαρτία, ζει μέσα στο σκοτάδι,...
25 Απριλίου, 2019 - 21:19

Αρχιμ. Βαρθολομαίος: “Το αίμα που έτρεξε στον Σταυρό έσβησε την αμαρτία”

Διαδώστε:
Αρχιμ. Βαρθολομαίος: “Το αίμα που έτρεξε στον Σταυρό έσβησε την αμαρτία”

“Ο πόνος του Σταυρού εξάλειψε τον πόνο του ανθρώπου. Το αίμα που έτρεξε στον Σταυρό έσβησε την αμαρτία” τονίζει σε επίκαιρο άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Η αμαρτία γέμισε με σκοτάδι την ζωή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος τυφλωμένος από την αμαρτία, ζει μέσα στο σκοτάδι, όλα έχουν μαυρίσει μέσα του. Το σκοτάδι ήταν το δώρο του διαβόλου στον άνθρωπο, για να μην βλέπει. Όντως, ο άνθρωπος δεν έβλεπε Ποιον κάρφωνε επάνω στον σταυρό. Δεν γνώριζε ότι εκείνη την στιγμή σταύρωνε τον Ίδιο τον Δημιουργό του!

Δεν ήθελε να Τον γνωρίσει, δεν ήθελε να Τον δει, γιατί αυτό θα τον έβγαζε από τις λάθος συνήθειές του. Η αγάπη δεν κρύβεται, λάμπει και φαίνεται παντού. Μόνο ο σκληρόκαρδος άνθρωπος δεν μπορεί να δει και να νιώσει την αγάπη.

Σήμερα είναι η μέρα του! Του δίδεται η ευκαιρία να καταπνίξει την συνείδησή του και να σταυρώσει Αυτόν που τον αγάπησε μοναδικά! Μόνο η σκληροκαρδία σταυρώνει, και το απέδειξε σήμερα, την μοναδική Παρασκευή του χρόνου που νόμιζε ο διάβολος ότι έγινε κυρίαρχος. Δεν κατάλαβε ο φτωχός ότι όσο υψώνεις την αγάπη, τόσο φαίνεται! Όσο φαίνεται η αγάπη, τόσο διαλύεται το σκοτάδι.

Αυτήν την Παρασκευή ύψωσε ο άνθρωπος την Αγάπη στον Σταυρό και έγινε Μεγάλη! Ο πόνος του Σταυρού εξάλειψε τον πόνο του ανθρώπου. Το αίμα που έτρεξε στον Σταυρό έσβησε την αμαρτία. Η Αγάπη που υψώθηκε στον Σταυρό φώναξε για να ακουστεί σε όλους τους ανθρώπους: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων