01/07/2019 02/07/2019 Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το δεκαετές μνημόσυνο για τον ανακαινιστή και Γέροντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού- και πνευματικό τέκνο του Γέροντα- κ. Αθανάσιος. Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου, όπου σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τον οικείο Καθηγούμενο...
01 Ιουλίου, 2019 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2019 - 12:49

Δέκα χρόνια από την Κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

Διαδώστε:
Δέκα χρόνια από την Κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το δεκαετές μνημόσυνο για τον ανακαινιστή και Γέροντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού- και πνευματικό τέκνο του Γέροντα- κ. Αθανάσιος.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου, όπου σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τον οικείο Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος καθώς και εκπρόσωποι από τις Ιερές Μονές Ζωγράφου, Σίμωνος Πέτρας καθώς και από διάφορες σκήτες και κελιά.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού εκάρησαν μοναχοί δυο αδελφοί της Μονής, οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα Ευμένιος και Λουκάς. Μετά το τέλος του εσπερινού παρατέθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους κατά την διάρκεια του οποίου μίλησαν τρία από τα πνευματικά τέκνα του Μακαριστού Γέροντος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ο οποίος ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο και τίμησαν με την παρουσία τους τον Γέροντα. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Λεμεσού υπογράμμισε ότι για μας τα πνευματικά του τέκνα πρέπει κύριος σκοπός μας να είναι να ακολουθήσουμε τα πνευματικά του βήματα. Στη συνέχεια μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου,  Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδάκης και ο καθηγητής Ανέστης Κεσελόπουλος οι οποίοι αναφέρθηκαν στην γνωριμία τους με το Γέροντα Ιωσήφ και στις μοναδικές αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων