19/10/2019 19/10/2019 Στο Άγιο Όρος ευρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθωνική Πολιτεία έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ενώ, σήμερα, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου καθολικού αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, με...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 20:56

Γέροντας Αλέξιος: “Ιδιαιτέρα τιμή η παρουσία του Πατριάρχη”

Διαδώστε:
Γέροντας Αλέξιος: “Ιδιαιτέρα τιμή η παρουσία του Πατριάρχη”

Στο Άγιο Όρος ευρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθωνική Πολιτεία έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ενώ, σήμερα, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου καθολικού αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” ανέφερε, ότι:

“Το Καθολικό είναι το μεγαλύτερο Καθολικό Μονής του Αγίου όρους, θεμελιώθηκε το 1819 σε χαλεπούς καιρούς και είναι ένα θαύμα του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον οποίο τιμάται, και περιποίει ιδιαίτερα τιμή για την Ξενοφωντινή αδελφότητα η παρουσία του Πατριάρχη”.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων