14/09/2022 14/09/2022 H Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εόρτασε χθες κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται από αιώνων στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε η πανηγυρική αγιορείτικη τράπεζα, η οποία και έληξε με την πανηγυρική δέηση...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:48

Η Αγία Ζώνη σύμβολο υπακοής, αγνότητας και σωφροσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Αγία Ζώνη σύμβολο υπακοής, αγνότητας και σωφροσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

H Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εόρτασε χθες κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται από αιώνων στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε η πανηγυρική αγιορείτικη τράπεζα, η οποία και έληξε με την πανηγυρική δέηση στο Καθολικό της Μονής. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκαν στην σημασία της Αγίας Ζώνης ως σύμβολο υπακοής, αγνότητας και σωφροσύνης.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το vatopedi.gr.

Διαβάστε επίσης: 

Στιγμιότυπα από την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου – Κατάθεση Αγίας Ζώνης: Ευχή από τον Σερβίων και Κοζάνης για την κατάπαυση της πανδημίας και του πολέμου (ΦΩΤΟ)

Δείτε τα video από την έξοδο της Αγίας Ζώνης και την υποδοχή Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων