18/10/2023 18/10/2023 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι εορτασμοί επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope. gr Ο Άγιος Ευδόκιμος ασκήθηκε στην Μονή Βατοπαιδίου, όπου μέχρι και σήμερα τα λείψανά του φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 13:15

Η πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι εορτασμοί επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope. gr

Ο Άγιος Ευδόκιμος ασκήθηκε στην Μονή Βατοπαιδίου, όπου μέχρι και σήμερα τα λείψανά του φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Τους χορούς των αναλογίων πλαισίωσαν δεξιά η Βυζαντινή χορωδία Αγρινίου την οποία διηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Λανάρας και αριστερά ο χοράρχης της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας κ. Γέωργιος Κωνσταντίνου μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες.

Μετά το πέρας της λατρευτικής σύναξης ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: 

Υποδοχή Μητροπολίτου Αιτωλίας Δαμασκηνού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Βίντεο από την υποδοχή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Η έξοδος των Ιερών λειψάνων του Αγίου Ευδοκίμου στο Καθολικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων