18/10/2023 18/10/2023 Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Άγιον Όρος Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευδοκιμού φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή και τίθενται προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 0:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 6:52

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Άγιον Όρος Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευδοκιμού φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή και τίθενται προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών κληρικών και λαϊκών σε όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας.

Μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Τους χορούς των αναλογίων πλαισιώνουν δεξιά η Βυζαντινή χορωδία Αγρινίου και την διευθύνει ο κ.Κωνσταντίνος Λανάρας και αριστερά ο χοράρχης της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας κ.Γέωργιος Κωνσταντίνου μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες.

Κατά διάρκεια της Λιτής στο Καθολικό, οι πατέρες και οι προσκυνητές προσήλθαν στο Συνοδικό της Μονής για το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

Λόγους εορταστικούς και ποιμαντικούς απηύθυναν προς τους πατέρες και τους παρευρισκόμενους προσκυνητές ο Γέρων Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός.

H Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων