23/09/2021 23/09/2021 Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Η Ημέρα Αρχίζει” της Εθνικής Τηλεόρασης της Βουλγαρίας παραχώρησε συνέντευξη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν υπάρξει στην ιστορία, τα οποία μόνο διχάζουν και προκαλούν βία! Οι...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 11:54

Καθηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: “Καθήκον του ρασοφόρου είναι να παρηγορήσει τον κόσμο!”

Διαδώστε:
Καθηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: “Καθήκον του ρασοφόρου είναι να παρηγορήσει τον κόσμο!”

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Η Ημέρα Αρχίζει” της Εθνικής Τηλεόρασης της Βουλγαρίας παραχώρησε συνέντευξη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν υπάρξει στην ιστορία, τα οποία μόνο διχάζουν και προκαλούν βία! Οι άνθρωποι που αρνούνται την επιστήμη και φορούν το ράσο διέπονται από αυτό το πνεύμα του φανατισμού. Ο φανατικός δεν έχει διάθεση για διάλογο. Τρέφεται με την βία! Με την βία επιβάλλει τις ιδέες του! “Ποτέ δεν κάνει λάθος”! Είναι λυπηρό να βλέπουμε σήμερα ρασοφόρους να μη γνωρίζουν το καθήκον τους. Το καθήκον του ρασοφόρου, του χριστιανού είναι να δείξει με την ζωή του το φως. Το φως που έχει μέσα του, που είναι ο Χριστός! Πρέπει να παρηγορήσει τον κόσμο! Πρέπει να ηρεμήσει τον κόσμο! Πράγμα το οποίο είναι ξένο για αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν χάσει την αποστολή τους και τον δρόμο τους! Για αυτό κάνουν και ανυπακοή στην επίσημη Εκκλησία!”

Δείτε τη συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων