10/02/2020 10/02/2020 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο ιερό μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη. Το ιερό σέβασμα προσεκόμισε ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης, συνοδευόμενος από τους π. Αθανάσιο, και π. Αρτέμιο Σιμωνοπετρίτας και παρέλαβε ο οικονόμος του Μετοχίου, πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας. Πλήθος...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 20:12

Μεγάλες στιγμές στη Συμπρωτεύουσα- Η υποδοχή του λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου (βίντεο)

Διαδώστε:
Μεγάλες στιγμές στη Συμπρωτεύουσα- Η υποδοχή του λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου (βίντεο)

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο ιερό μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη.

Το ιερό σέβασμα προσεκόμισε ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης, συνοδευόμενος από τους π. Αθανάσιο, και π. Αρτέμιο Σιμωνοπετρίτας και παρέλαβε ο οικονόμος του Μετοχίου, πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας.

Πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχαν στην υποδοχή και στην ιερά λιτανεία που κατέληξε στον ιερό ναό, όπου ετέθη εις προσκύνηση το ιερό λείψανο του αγ. Ιερωνύμου.

Όπως τόνισε ο π. Αθανάσιος στην σύντομη προσλαλιά του: «Ο αγ. Ιερώνυμος επισκεπτόταν το μετόχιο για τη διακονία της εξομολογήσεως πνευματικών του τέκνων και σήμερα έχουμε την ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα μας, αγιάζοντάς μας με το ιερό του λείψανο».

Ακολούθως, εψάλλη πανηγυρικός εσπερινός με την ακολουθία του Αγίου Ιερωνύμου.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο όπως το κατέγραψε η κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”:

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη 
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης 
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων