07/04/2021 07/04/2021 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής. Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, και συμπροσεύχονται μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελος...
07 Απριλίου, 2021 - 8:17

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, και συμπροσεύχονται μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης και Αγιορείτες Πατέρες. Μετά το πέρας του Μεγάλου και Πανηγυρικού Εσπερινού παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μέγαλο Συνοδικό της Μονής και αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό, τον Καθηγούμενο Γέροντα Μεθόδιο Χιλανδαρινό, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Δημητριάδος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων