21/05/2023 11/06/2023 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς την Κυριακή του Τυφλού 21 Μαΐου 2023. Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Μανώλης Δημελλάς – Αντώνης Βαραμπούτης Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον Τίμιο...
21 Μαΐου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 14:58

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς την Κυριακή του Τυφλού 21 Μαΐου 2023.

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Μανώλης Δημελλάς – Αντώνης Βαραμπούτης

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό τον οποίο εκόμισε χθες, Σάββατο, στο Ναό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα από τα τρία αντίγραφα που κατασκεύασε ο Μέγας Κωνσταντίνος μετά το όραμα του φωτεινού Σταυρού που είδε στον ουρανό.

Αναλύοντας το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού, ο Γέροντας Εφραίμ είπε ότι η αλήθεια δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλά ο Χριστός. «Ο άνθρωπος που υπακούει στις εντολές του Χριστού είναι αυτός που δέχεται το Χριστό με βιωματικό τρόπο. Φωτίζεται η καρδιά του», είπε, μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι κάθε παρουσία του Χριστιανού στη Θεία Λειτουργία είναι μια ευκαιρία να ανακαινισθεί και να δει τον εαυτόν του.

Να σημειωθεί ότι η Pemptousia TV και το ope.gr κάλυψαν ζωντανά την υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά καθώς και την Πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο πλαίσιο των εορτασμών με την επωνυμία «Κωνσταντίνεια 2023».

Διαβάστε για την υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων