28/04/2020 28/04/2020 Ζει Κύριος ο Θεός!!! Αυτός είναι η παρηγοριά και η ελπίδα μας, η ζεστασιά και η θαλπωρή μας μέσα στον πνευματικό χειμώνα που περνούμε. Αυτός είναι η δροσιά και η αναψυχή μας μέσα στον πνευματικό καύσωνα και την ξηρασία που περνούμε. Ζει Κύριος ο Θεός!!! Το φώναζε ο Προφήτης Ηλίας με την καρδιά του και...
28 Απριλίου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 18:25

Ζει Κύριος ο Θεός

Διαδώστε:
Ζει Κύριος ο Θεός

Ζει Κύριος ο Θεός!!! Αυτός είναι η παρηγοριά και η ελπίδα μας, η ζεστασιά και η θαλπωρή μας μέσα στον πνευματικό χειμώνα που περνούμε.

Αυτός είναι η δροσιά και η αναψυχή μας μέσα στον πνευματικό καύσωνα και την ξηρασία που περνούμε.

Ζει Κύριος ο Θεός!!! Το φώναζε ο Προφήτης Ηλίας με την καρδιά του και τον άκουγε ο Θεός.

Ας το λέμε και εμείς συνέχεια, φθάνει να το πιστεύουμε, όχι μόνο πρόσκαιρα, μέχρι να μας πάρει τον «τυχόν» χειμώνα ή τον καύσωνα ή την ξηρασία μας και μετά να Τον ξεχνούμε.

Ζει Κύριος ο Θεός!!! Θα το φωνάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, μέσα από την πληγωμένη καρδιά μας, και μόνο τότε θα γίνει έλεος, θα σκύψει πάνω στις πληγές μας και θα τις επουλώσει.

Ο Θεός είναι Θεός Αγάπης και ό,τι μας παραχωρεί, το παραχωρεί από αγάπη, όσο και δύσκολο να φαίνεται στα μάτια τα δικά μας.

Τα μάτια του Θεού είναι καθαρά και βλέπουν καθαρά. Τα δικά μας είναι θολά και τα βλέπουμε όλα θολά.

Όσο ανεβαίνει κάποιος ψηλά έχει ανάγκη να ασφαλισθεί καλά για να μην πέσει. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη ταπείνωση, αυτή είναι η ασφάλειά του.

Αυτό ζητά και από όλους ο καλός Θεός, να ασφαλιστούμε στην προσπάθειά μας να «ανεβούμε ψηλά» για να Τον φθάσουμε, να ζήσουμε αγγελικές και ουράνιες καταστάσεις. Χωρίς ταπείνωση, «ανασφάλιστοι», το σίγουρο είναι η πτώση. Αλλά και μετά την πτώση, αφού έχουμε γίνει συντρίμμια, έχουμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε πλέον οριστικά την αδυναμία μας, αρχίζοντας πάλι την προσπάθεια από την αρχή, με περισσότερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

Ερώτηση, και ας απαντήσει ο καθένας στον εαυτό του:

Μήπως ο καλός Θεός επιτρέπει ο Ίδιος την πτώση μας, ώστε μέσα από τις λάθος αποφάσεις μας, να κατανοήσουμε την αδυναμία μας και Τον εμπιστευθούμε πραγματικά;

Ζει Κύριος ο Θεός!!! Η πραγματική αλήθεια!!!

+αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων