03/12/2020 03/12/2020 «ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σοφία Σειρὰχ 4, 28) Το Ίδρυμα προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών, Σωματείον «Οι φίλοι του τάματος του έθνους», προκηρύσσει διαγωνισμό με έπαθλο αξίας 7.000 ευρώ επ’ ευκαιρία της 200ης Επετείου της Επαναστάσεως του 1821, βραβεύοντας την καλύτερη ταινία μικρού μήκους και το...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 14:17

Διαγωνισμό προκήρυξαν «οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους»

Διαδώστε:
Διαγωνισμό προκήρυξαν «οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους»

«ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σοφία Σειρὰχ 4, 28)

Το Ίδρυμα προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών, Σωματείον «Οι φίλοι του τάματος του έθνους», προκηρύσσει διαγωνισμό με έπαθλο αξίας 7.000 ευρώ επ’ ευκαιρία της 200ης Επετείου της Επαναστάσεως του 1821, βραβεύοντας την καλύτερη ταινία μικρού μήκους και το καλύτερο περιληπτικό άρθρο για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης του τάματος του Έθνους. 

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Διευθυντάς Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, φοιτητάς Ανωτέρας και Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, Πτυχιούχους και Μετεκπαιδευομένους, με ευρύ ζήλο για επιμόρφωσιν, ανά την Ελληνική Επικράτεια και την Κύπρο μας καθώς και σε αμιγή ελληνικά Σχολεία εις την αλλοδαπήν και τις ελληνικές Κοινότητες της υφηλίου, αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό, σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων και τους μετέχοντας της ελληνικής Παιδείας.

Ο Όμιλος των πνευματικών – κοινωφελών δραστηριοτήτων των φορέων μας:

α. Σωματείου «οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους»,
β. Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών,
γ. Διορθοδόξου Συνδέσμου «Ο Απόστολος Παύλος»,
δ. Περιοδικού «Φωτεινή Γραμμή»

ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθυνθή προς όλους τους πνευματικούς βλαστούς του ελληνισμού ανά την υφήλιο και να ζητήσῃ την συμμετοχή τους για την εν λόγω αθλοθέτησιν με θέμα την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Πρόκειται για:

Α) παραγωγή μικρού μήκους ταινίας (διαρκείας έως 15 λεπτών)

με θέμα την ιστορία μας από το 1453 – 1821, με περισσότερη επικέντρωσιν εις την Επανάστασιν του 1821, κατά 75% του περιεχομένου.

Με ελεύθερη τεχνοτροπία, δηλαδή είτε με κινούμενα σχέδια (animation) είτε με ηθοποιούς.

Αυτό που θα βραβευθή θα χρησιμοποιηθή ως οπτική και ακουστική εισαγωγή εις την ιστοσελίδα μας και εις άλλα παντός είδους σοβαρά ΜΜΕ, και ως εμβατήριο εις τις εκδηλώσεις μας για το Τάμα, που ελπίζουμε επί τέλους να πραγματοποιηθή.

Η καλύτερη ταινία θα βραβευθή με το χρηματικό έπαθλο των τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ.
Βραβείο δεύτερης καλύτερης ταινίας, ποσόν δύο χιλιάδων (2.000) Ευρώ.
Βραβείο τρίτης καλύτερης ταινίας, ποσόν χιλίων (1.000) Ευρώ.

Β) ένα περιληπτικό άρθρο (μέχρι τρεις σελίδες) για την αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως του τάματος του Κολοκοτρώνη, Καποδιστρίου και των άλλων ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Αυτό που θα βραβευθή θα δημοσιευθή ως Πρόλογος της πανηγυρικής ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ τεύχους 86 (Μάρτιος 2021), το οποίον αποστέλλεται ανά την υφήλιον εις 60.000 παραλήπτες δωρεάν – τιμής ένεκεν.

Το έπαθλον για το καλύτερον άρθρο θα είναι ύψους χιλίων (1.000) Ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες μέχρι 30 ετών, Ελληνόπαιδες Μητροπολιτικής Ελλάδος, Κύπρου μας και της απανταχού ομογένειας εξωτερικού καθώς και όλοι όσοι της ελληνικής παιδείας μετέχουν.

Προθεσμία υποβολής: 31 Ιανουαρίου 2021.

Η αθλοθέτησις αυτή είναι μία ακόμη θυσία μας για την εθνική μας Παλιγγενεσία, για την οποία ξοδεύουμε τον με απερίγραπτες σωματικές και ψυχικές αλγηδόνες μόχθον του βίου μας, τον οποίο τον υπολογίζουμε ως κόρη οφθαλμού ακόμη και πιο σπουδαίο από το δίλεπτο της χήρας, αλλά ευχαρίστως τον προορίζουμε για το κοινό καλό, προς δόξαν Θεού.

Συμφωνούμε πάντα με τον Οδυσσέα Ελύτη που ετόνιζε: «Ἐγὼ εἶμαι ὑπὲρ τοῦ παλαιοῦ συστήματος, ἐναντίον τοῦ μονοτονικοῦ καὶ ὑπὲρ τῆς διδασκαλίας τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν. Εἶναι ἡ βάση γιὰ νὰ ξέρεις τὴν ἐτυμολογία τῶν λέξεων. Ἡ σημερινὴ κακοποίηση τῆς γλώσσας μὲ ἐνοχλεῖ και αἰσθητικά. Θέλω νὰ δῶ γραμμένο “καφενεῖον” κι ἄς μὴ τὸ προφέρουμε τὸ “ν”. Τώρα, ὅλες οἱ λέξεις ἔχουν μιὰ τρύπα» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης).
Πρέπει πάσῃ θυσίᾳ νὰ ἀνορθωθῇ τὸ κατατρωθὲν ἠθικὸν καὶ ἐθνικὸν σθένος τῶν Ἑλλήνων.

Πρέπει να επαναλαμβάνουμε και εμείς τον Θούριο των αγωνιστών του 1821: «Γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν ἐλευθερίαν, γιὰ αὐτὰ τὰ δύο πολεμῶ. Καὶ ἄν δὲν τὰ ἀποκτήσω, τὶ μ’ὀφελεῖ καὶ ἄν ζήσω;».

Και να έχουμε επίσης ως Θούριον μας:

«Μὴ φοβηθεῖς αὐτόν, ποὺ στήριξε στὴν Πίστη ἐπάνω τὴν Ἐλπίδα. Τὸν εἶδα στὴ ζωὴ νὰ μάχεται μὰ πάντα ἀνίκητο τὸν εἶδα» (Ἰωάννης Πολέμης «ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ»).

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Προς τούτο επιβάλλεται να μεταλλάξουμε τα λόγια του αρχαίου προγόνου μας Δημοσθένους (Παιανία Αττικής):

«δεῖ δὴ ἀνθρώπων καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἐστὶ γενέσθαι τῶν δεόντων, ὦ φίλοι τοῦ Πανελληνίου Ἱεροῦ Προσκυνήματος τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους, ἤτοι τοῦ μεγαλεπηβόλου καὶ κολοσσιαίου μνημείου εὐγνωμοσύνης, δοξολογίας, λατρείας καὶ εὐχαριστίας εἰς τὸν ἐλευθερωτὴν Σωτῆρα Χριστόν, τοῦ μόνου μέσου, τὸ ὁποῖον θὰ τονώσῃ καὶ θὰ ἐνθαρρύνῃ τὸ κατατρωθὲν ἠθικὸν καὶ ἐθνικὸν σθένος τῶν Ἑλλήνων».

Αναμένουμε κατεπειγόντως εθελοντάς, οπότε, με την βοήθεια του Θεού, θα δυνηθώμε να πραγματοποιήσουμε θαύματα. Μόνον τότε θα μπορέσουμε να ρυσθώμε από το βάραθρο της αβύσσου, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να θριαμβεύσουμε.

Σας αναμένουμε με ανοικτάς αγκάλας πριν αύριο είναι πολύ αργά.

Μόνον τοιουτοτρόπως θα δυνηθώμε να κατασκευάσουμε όχι μία αλλά πολλές νέες Άγιες Σοφίες!

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τηλ. 210-3254321

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων