12/12/2018 12/12/2018 Τα Εκπαιδευτήρια “Πνοή Αγάπης” ανήκουν στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία αδιάπτωτα μεριμνά για την προώθηση και ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ολόπλευρης παιδείας. Τα Εκπαιδευτήριά  ως διττό σκοπό θέτουν την άριστη μόρφωση και τη χριστιανική αγωγή της ψυχής, υπηρετώντας, έτσι, με προσήλωση, την αλήθεια, την αγάπη και την ομορφιά. Το Εννιάχρονο Σχολείο...
12 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:26

Το Εννιάχρονο Σχολείο Αργυροκάστρου “Πνοή Αγάπης”

Διαδώστε:
Το Εννιάχρονο Σχολείο Αργυροκάστρου “Πνοή Αγάπης”

Τα Εκπαιδευτήρια “Πνοή Αγάπης” ανήκουν στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία αδιάπτωτα μεριμνά για την προώθηση και ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ολόπλευρης παιδείας. Τα Εκπαιδευτήριά  ως διττό σκοπό θέτουν την άριστη μόρφωση και τη χριστιανική αγωγή της ψυχής, υπηρετώντας, έτσι, με προσήλωση, την αλήθεια, την αγάπη και την ομορφιά. Το Εννιάχρονο Σχολείο ιδρύθηκε το 2008, ενώ το Λύκειο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο.

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Εννιάχρονο Σχολείο στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Λόγω όμως της σταδιακής αύξησης του αριθμού των μαθητών του, ήταν επιτακτική η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το σύγχρονο φροντισμένο κτίριό του δεσπόζει επιβλητικά πλάι στο νεόκτιστο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου προσφέροντας ομορφιά και εκπληκτική θέα. Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους μαθητές άνεση χώρου, ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

  • Το Εννιάχρονο Σχολείο «Πνοή Αγάπης» υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση τριπλό στόχο:
    τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής με τις μαθητικές Θείες Λειτουργίες, αλλά και τη γενικότερη ακούραστη καθοδήγηση και ενίσχυση των παιδιών, ώστε να φτιάξουν προσωπικότητες ελεύθερες, δυνατές, αισιόδοξες, καλλιεργημένες, με πίστη στο Θεό και αγάπη στην πατρίδα.
  • τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, που υλοποιούνται με τη διδακτική υποστήριξη έμπειρου, καταρτισμένου, διαρκώς επιμορφούμενου και υπεύθυνα επιλεγμένου προσωπικού, που αξιοποιεί σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
  • την άσκηση του σώματος με τη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές, τους παραδοσιακούς χορούς αλλά και την κατασκηνωτική ζωή που προσφέρεται στους μαθητές κατά τους θερινούς μήνες στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Γλυκομίλι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων