11/03/2022 11/03/2022 Στη παροχή στέγης σε ανθρώπους που δεν έχουν κατοικία για να μείνουν προσφέρει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας σε συνεργασία με δωρητές αυτής της προσπάθειας. Η δράση ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων το οποίο αξιοποίησε την δωρεά που έλαβε από την κοινότητα Apeldoorn της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, το...
11 Μαρτίου, 2022 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 14:53

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Εκκλησία χτίζει σπίτια για τη φιλοξενία αστέγων

Διαδώστε:
ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Εκκλησία χτίζει σπίτια για τη φιλοξενία αστέγων

Στη παροχή στέγης σε ανθρώπους που δεν έχουν κατοικία για να μείνουν προσφέρει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας σε συνεργασία με δωρητές αυτής της προσπάθειας.

Η δράση ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων το οποίο αξιοποίησε την δωρεά που έλαβε από την κοινότητα Apeldoorn της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, το ποσό που δωρήθηκε αξιοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν σε συνεργασία με τον δήμο του Γράμς της κεντρικής Αλβανάις και χτίστηκε από τα θεμέλια μια κατοικία 98 τ.μ. η οποία παραχωρήθηκε σε μια οκταμελή οικογένεια η οποία διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα.

Την κατοικία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος διαπιστώνοντας από κοντά το έργο που επιτελέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί και το κατάλυμα το οποίο διαμένει η οικογένεια η οποία βρήκε πλέον νέα στέγη.

Η δαπάνη για την κατασκευή της κατοικίας έφτασε τα 28.700€, εκ των οποίων τα 22.700€ καλύφθηκαν από την κοινότητα Apeldoorn και τα 6.000€ ήταν δωρεά του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων