25/06/2021 25/06/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη «Το πόσα χρόνια επιφυλάσσει ακόμα ο Θεός και μας δίνει παράταση είναι στα δικά του τα χέρια. Αλλά η δική μας η προσπάθεια είναι ο καθημερινός αγώνας να γίνεται ώστε να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στην αντιφώνησή του χθες,...
25 Ιουνίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 9:48

Αλβανίας Αναστάσιος: Να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος

Διαδώστε:
Αλβανίας Αναστάσιος: Να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος

Του Νικόλαου Ζαΐμη

«Το πόσα χρόνια επιφυλάσσει ακόμα ο Θεός και μας δίνει παράταση είναι στα δικά του τα χέρια. Αλλά η δική μας η προσπάθεια είναι ο καθημερινός αγώνας να γίνεται ώστε να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στην αντιφώνησή του χθες, κατά τη διάρκεια του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 29 χρόνων από την εκλογή του στο Θρόνο του Προκαθημένου της εν Αλβανία Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για το έργο του Μακαριωτάτου μίλησε εκ μέρους τον Ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης. Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχαρίστησε τόσο των Μητροπολίτη Κορυτσάς όσο και τους πιστούς για την αγάπη που έχουν δείξει στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια.

«Με όλη μου την καρδιά θέλω να ευχαριστήσω τον πρωτότοκον υιόν Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη και όλου σας για την αγάπη και τα αισθήματά σας τα οποία πολύ με συγκινούν. Όσοι έχετε παρακολουθήσει μεγάλους δρόμους αντοχής, όπως τον μαραθώνιο, τότε έχετε υπόψη σας ότι τα τελευταία χιλιόμετρα είναι πιο δύσκολα. Και μερικά γεγονότα τα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα. Και εγώ τώρα σκέπτομαι πριν από είκοσι εννιά χρόνια όταν μου ανακοίνωσαν αυτή την απόφαση και δεν την είχα αποδεχθεί αμέσως γιατί είχα πολλές αμφιβολίες, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα παραταθεί τόσο καιρό», ανέφερε και πρόσθεσε «βεβαίως, όσο ακόμα στο καντήλι υπάρχει λάδι είναι υποχρεωμένο να δίνει τη μικρή του φλόγα. Δοξάζω τον Θεό γιατί και αυτόν τον καιρό, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, με τη χάρη του Θεού έχουμε κάποιες βασικές πρωτοβουλίες να πάρουμε. Πρέπει να γίνει και πάλι ο Άγιος Προκόπιος, στο κέντρο του όμορφου πάρκου των Τιράνων, πρέπει να επεκτείνουμε το σχολείο Πρωταγωνιστές, πρέπει να επεκταθεί η δραστηριότητα της κλινικής μας, και όλα αυτά σημαίνουν πολύ προσπάθεια. Πρέπει ακόμα να κοιτάξουμε για το μεγάλο πρόβλημα των υδροηλεκτρικών έργων».

Ο Μακαριώτατος στάθηκε ιδιαίτερα και στις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία, τονίζοντας «πρέπει να πω ότι ο κορωνοϊός ο οποίος πέρασε από πάνω μας, δεν μας ξέχασε εντελώς. Έχει αφήσει τα ίχνη του. Όλα λοιπόν πρέπει να γίνουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα εντάσεως και προβλημάτων. Που σημαίνει με περισσότερη προσευχή, με περισσότερη προσπάθεια, να είμαστε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού κάθε μέρα. Και όπως είμαστε στην εβδομάδα της Πεντηκοστής η θερμή ευχή και η παράκληση μου είναι να μας αξιώσει ο Θεός σύμφωνα με το δικό Του το θέλημα τέκνα φωτός, τέκνα του Αγίου Πνεύματος».

«Το πόσα χρόνια επιφυλάσσει ακόμα ο Θεός και μας δίνει παράταση είναι στα δικά του τα χέρια. Αλλά η δική μας η προσπάθεια είναι ο καθημερινός αγώνας να γίνεται ώστε να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος. Ευχαριστώ όλους γιατί ξέρω ότι η προσευχή σας προς αυτή την κατεύθυνση με συνοδεύει και σας παρακαλώ ιδιαίτερα να εντείνεται την προσευχή ώστε όσο καιρό θέλει ακόμα ο Θεός να είμαστε σε αυτή τη ζωή, να είμαστε άνθρωποι δικοί του και ο καρπός του Πνεύματος να καθορίζει την πορεία μας», κατέληξε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων