19/11/2023 20/11/2023 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 51 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα της επετείου όταν ο τότε Αρχιμανδρίτης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Αναστάσιος Γιαννουλάτος λάμβανε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Α‘ τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 16:57

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 51 χρόνια Αρχιερωσύνης

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 51 χρόνια Αρχιερωσύνης

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 51 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα της επετείου όταν ο τότε Αρχιμανδρίτης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Αναστάσιος Γιαννουλάτος λάμβανε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Α‘ τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης υπό τον τίτλο του Επισκόπου Ανδρούσης (19/11/1972).

Της  Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, προεξήρχε ο Μακαριώτατος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρι κ. ΝικόλαοςΕλμπασάν κ. Αντώνιος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος, πρεσβύτεροι και διάκονοι της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Μακαριώτατος τυγχάνει μεγάλης αγάπης του Αλβανικού λαού, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές καταβολές του καθενός, ενώ παράλληλα χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των αρχών του τόπου καθώς, σε όλη την ποιμαντορία του, αποφεύγει τις εντάσεις και χτίζει γέφυρες που ενώνουν και βρίσκουν λύσεις για το κοινό καλό.

Διαβάστε την αντιφώνηση του χειροτονουμένου τότε Επισκόπου Ανδρούσης Αναστασίου ΕΔΩ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πλούσιο έργο του Μακαριωτάτου.

Παρακολουθήστε ένα οδοιπορικό του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” στην Αλβανία και το σωτήριο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου:

Αποστολή Αλβανία: Μαρία Γιαχνάκη

Εικονολήπτης: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων