03/03/2023 03/03/2023 Μέρα εθνικού πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κήρυξε τη Κυριακή 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Χθες, η ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος. Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και...
03 Μαρτίου, 2023 - 14:28

Ημέρα πένθους η Κυριακή στην Αλβανία για το δυστύχημα στα Τέμπη

Διαδώστε:
Ημέρα πένθους η Κυριακή στην Αλβανία για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μέρα εθνικού πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κήρυξε τη Κυριακή 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Χθες, η ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος. Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί.

Τη θλίψη για τη συνταρακτική τραγωδία, εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Διαβάστε αναλυτικά: Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Θλίψη για την τραγωδία στα Τέμπη και ανησυχία για θανατηφόρες παραλείψεις…”

Ευχαριστήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την απόφαση να κηρυχθεί η Κυριακή ημέρα πένθους στην Αλβανία, προς τιμήν των θυμάτων που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στη σύγκρουση του τρένου στα Τέμπη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ευχαριστούμε τους γείτονες και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα προσωπικά που μοιραστήκατε τον πόνο μας, είμαστε βαθιά συγκινημένοι», προσθέτει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων