20/04/2021 20/04/2021 Στο χρέος το οποίο έχουν οι πολίτες απέναντι στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος αναφέρθηκε στο προχθεσινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία που είναι προγραμματισμένες να γίνουν την Κυριακή 25 Απριλίου. Ο Μακαριώτατος σημείωσε πως από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων...
20 Απριλίου, 2021 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 10:14

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για τις εκλογές στην Αλβανία

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για τις εκλογές στην Αλβανία

Στο χρέος το οποίο έχουν οι πολίτες απέναντι στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος αναφέρθηκε στο προχθεσινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία που είναι προγραμματισμένες να γίνουν την Κυριακή 25 Απριλίου.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε πως από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του στην κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας ξεκαθάρισε πως οι Ορθόδοξοι δεν τάσσονται υπέρ κανενός κόμματος. «Όπως είναι γνωστό την επομένη Κυριακή θα έχουμε εκλογές εδώ στην Αλβανία. Πρέπει ακόμα μια φορά να υπενθυμίσω ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας της Ορθοδόξου. Από τον πρώτο χρόνο τονίσαμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ανακατεύεται στα πολιτικά κόμματα και δεν παίρνει την θέση του α ή του β κόμματος. Αυτή είναι η πρώτη αρχή».

Ωστόσο, τόνισε η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος αποτελεί χρέος για έναν υπεύθυνου πολίτη να ψηφίζει. Προέτρεψε, μάλιστα, τους Ορθόδοξους ψηφοφόρους να μην δείχνουν αδιαφορία με τη στάση τους και να ασκούν το δικαίωμα τους με συγκεκριμένο κριτήριο. «Υπάρχει όμως και μια δεύτερη πολύ σημαντική ότι όλοι οι Ορθόδοξοι, οι ενήλικες, είναι υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας και έχουν υποχρέωση να ψηφίζουν. Δεν μπορούν να αδιαφορούν και να λεν ότι εμείς δεν ασχολούμεθα με αυτά τα θέματα. Το κριτήριο είναι πολύ συγκεκριμένο. Ψηφίζουν ανθρώπους που ξέρουν είναι ακέραιοι και ότι δεν βάζουν πρώτα το εγώ τους και μετά το εμείς και έχουν αληθινό ενδιαφέρον και δυνατότητες να οδηγούν τη χώρα εκεί που είναι η αλήθεια, η αλληλοκατανόηση και η πρόοδος».

«Επαναλαμβάνω, πρόκειται για χρέος για ένα δικαίωμα πολύ σημαντικό», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων