29/11/2022 29/11/2022 Στο Προεδρικό Μέγαρο της Αλβανίας μετέβη χθες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Μπαϊράμ Μπέγκαϊ με αφορμή την 110η επέτειο Διακήρυξης Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κρατικών αρχών, εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων, διπλωματικοί εκπρόσωποι στη...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 12:19

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε εκδήλωση για την 110η Επέτειο Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε εκδήλωση για την 110η Επέτειο Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Αλβανίας μετέβη χθες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Μπαϊράμ Μπέγκαϊ με αφορμή την 110η επέτειο Διακήρυξης Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κρατικών αρχών, εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων, διπλωματικοί εκπρόσωποι στη χώρα κ.α.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας είχε την χαρά να συνομιλήσει με εκπροσώπους θρησκευτικών κοινοτήτων και λοιπούς αξιωματούχους της χώρας.

Θεμελιώδης η δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ανεξαρτησία της χώρας

Σε ναούς της χώρας τελέστηκε Δοξολογία για την ημέρα ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, η πολιτιστική συμβολή των Ορθοδόξων ακτινοβολούσε ανά τους αιώνες και συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία, αλλά και στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας των κατοίκων στα δύσκολα χρόνια της οθωμανικής κατοχής.

Χαρακτηριστικές είναι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι υπέροχες εκκλησίες, οι εξαιρετικές εικόνες και οι ασύγκριτες τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν εκείνη την περίοδο.

“Η δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας αποτέλεσε θεμελιώδες και αναπόσπαστο κομμάτι της υλοποίησης της ανεξαρτησίας της χώρας. Σε αυτή την επέτειο γιορτάζει ο αλβανικός λαός με υπερηφάνεια για την εξαιρετική συνεισφορά της Εκκλησίας στην ιστορία της χώρας και με την πεποίθηση ότι θα αυξηθεί η συνεισφορά της στο μέλλον”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

Δοξολογία για την 110η Επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων