16/02/2020 16/02/2020 Στη βράβευση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, με το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020», για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων, αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο Facebook ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.  Ο κ. Μέτα, τονίζει, πως η προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και αυτό...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 19:35

Περήφανος για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο δήλωσε ο Ιλ. Μέτα

Διαδώστε:
Περήφανος για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο δήλωσε ο Ιλ. Μέτα

Στη βράβευση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, με το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020», για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων, αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο Facebook ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. 

Ο κ. Μέτα, τονίζει, πως η προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το όνομα της χώρα να προβάλλεται διαρκώς, γεγονός που τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος.

“Χαιρετίζω την βράβευση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου Γιαννουλάτου με το διεθνές βραβείο “Klaus Hemmerle 2020” για την προσφορά του στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων. Είμαι περήφανος για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών, καθιστώντας τη χώρα διεθνές πρότυπο. Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχει βοηθήσει την Αλβανία στο να αναγνωριστεί ως χώρα ελευθερίας και αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων. Παράλληλα, χαίρομαι γιατί αυτή η διάκριση ήρθε λίγες ημέρες μετά την διαβεβαιώση μου προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, πως θα εργαστούμε για την ενδυνάμωση της διεθνούς συμμαχίας για την προστασία και την πρόοδο των θρησκευτικών ελευθεριών», αναφέρει, ο κ. Μέτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων