09/10/2023 09/10/2023 Στη Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Περιοδικού Θεολογία.  Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας θα συμμετέχει στην επίσημη έναρξη του...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 9:46

Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Διαδώστε:
Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Στη Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Περιοδικού Θεολογία. 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας θα συμμετέχει στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου με θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας» για τα 100 χρόνια του Περιοδικού η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών στις 11 Οκτωβρίου 2023.

Οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Ὀκτωβρίου 2023) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Συλλείτουργο Προκαθημένων, που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Έως και την Τετάρτη το πρωί αναμένεται αν έχουν φτάσει στην Αθήνα και οι υπόλοιπες αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης: 

Η Αθήνα τόπος συνάντησης Ορθοδόξων Εκκλησιών – Τα 100χρονα του Περιοδικού “Θεολογία”, το στοίχημα και το ταξίδι της “περιστεράς”

Η ΔΙΣ περί της συμμετοχής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ – Θα παραστούν 4 Προκαθήμενοι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων