02/11/2018 02/11/2018 Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου η πρόεδρος της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή» κ. Δάφνη Οικονόμου, συνοδευόμενη από την κ. Βίκη Αντωνοπούλου, Σύμβουλο της Εταιρείας και την κ. Ίρις Πιεράκου, μέλος της Εταιρείας. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την πρόεδρο και τη συνοδεία της δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2018 - 8:47

Στον Αρχιεπίσκοπο μέλη της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή»

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο μέλη της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή»

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου η πρόεδρος της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή» κ. Δάφνη Οικονόμου, συνοδευόμενη από την κ. Βίκη Αντωνοπούλου, Σύμβουλο της Εταιρείας και την κ. Ίρις Πιεράκου, μέλος της Εταιρείας. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την πρόεδρο και τη συνοδεία της δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και το έργο της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοικτή».
Όπως ανέφερε η κ. Οικονόμου στον 89,5 «η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ιδρύθηκε το 1972 για να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ανάγκη σε ό,τι αφορά στην πρόνοια για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στον τόπο μας. Στόχος της ήταν πάντα η ανάπτυξη πολυποίκιλων δραστηριοτήτων για την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες».
Επεσήμανε, μάλιστα ότι η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα απέβλεψε στην άρση των φραγμών που δημιουργούν οι αναπηρίες και επιδίωξε την άνετη τοποθέτηση του ατόμου με αναπηρίες μέσα στην φυσιολογική κοινωνία των συνανθρώπων του.
Η πρόεδρος, επεσήμανε, επίσης, ότι το καταστατικό της Εταιρείας καθόρισε σαφείς, ευέλικτους και ευρείς σκοπούς που όλοι αποβλέπουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση. Το πνεύμα των ιδρυτών χαρακτηρίζει έως σήμερα όλη τη δουλειά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων