08/05/2023 08/05/2023 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η οποία θα παραμείνει για ακόμη μία εβδομάδα στην Αθήνα. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Όσο περνούν οι ημέρες τόσο αυξάνεται η προσκυνηματική ροή αναφέρουν πηγές στο ope.gr καθώς η θέληση του κόσμου για να προσκυνήσει της Ιερά Εικόνα...
08 Μαΐου, 2023 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 11:41

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:
“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η οποία θα παραμείνει για ακόμη μία εβδομάδα στην Αθήνα.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο αυξάνεται η προσκυνηματική ροή αναφέρουν πηγές στο ope.gr καθώς η θέληση του κόσμου για να προσκυνήσει της Ιερά Εικόνα που έφτασε την περασμένη Τετάρτη στην πρωτεύουσα από το Άγιον Όρος, είναι μεγάλη. Η αναμονή ξεπέρασε τις δυόμισι ώρες το Σαββατοκύριακο ενώ ο ναό παραμένει ανοιχτός από νωρίς το πρωί έως και τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες ενώ χθες στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης: Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

Επίσης, δεκάδες πιστοί καταφθάνουν καθημερινά για να προσκυνήσουν την Εικόνα από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Μάλιστα, ενορίες όπως ανέφεραν πηγές στο ope.gr διοργανώνουν προσκυνηματικές εκδρομές στην Αθήνα προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί την Ιερά Εικόνα η οποία θα παραμείνει στη Μητρόπολη Αθηνών έως και την Δευτέρα, 15 Μαΐου.

Τεράστια η παρηγοριά από την Θεοτόκο

Αρκετά είναι και τα δημόσια πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί την Μητρόπολη. Μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής επισκέφθηκε με τυ σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά την Μητρόπολη για να προσκυνήσουν.

 

Η έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη της Αθήνα, κάτι το οποίο τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τιμητική εκδήλωση για τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο, η οποία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Αθηνών.  Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη και την στήριξή του, αλλά και τον Πρωτεπιστάτη και τους εκπροσώπους του Αγίου Όρους. Αναφέρθηκε στην έλευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας «Άξιον εστί» και τόνισε ότι η δύναμη και η παρηγοριά που λαμβάνουμε από την Θεοτόκο είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τιμητική εκδήλωση για τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο

Η τελετή υποδοχής έγινε την Τετάρτη, 3 Μαϊου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιερέων κληρικών και πλήθους πιστών.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ope.gr:

Ρεπορτάζ: Στέλλα Μοτίτσιου

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης, Σωτήρης Δημητρόπουλος

Δείτε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων