19/10/2022 19/10/2022 Στον καταγγελτικό λόγο που διατυπώνουν πολλές φορές οι νεοφανείς αιρέσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, κατά την την έναρξη «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής», που διεξάγεται στον Πύργο Ηλείας.  Μεταξύ των άλλων, ο...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 12:58

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι ποιμένες καλούνται στη διαρκή υπόμνηση για συνεχή μελέτη της Αγίας Γραφής

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι ποιμένες καλούνται στη διαρκή υπόμνηση για συνεχή μελέτη της Αγίας Γραφής

Στον καταγγελτικό λόγο που διατυπώνουν πολλές φορές οι νεοφανείς αιρέσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, κατά την την έναρξη «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής», που διεξάγεται στον Πύργο Ηλείας. 

Μεταξύ των άλλων, ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε τα εξής:

«Μεγάλος αριθμός νεοφανών προτεσταντικών και παραχριστιανικών κινήσεων, με λόγο πολλές φορές καταγγελτικό, διατυπώνουν μομφές και ανιστόρητα επιχειρήματα σχετικά με την στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χρήση και την παρουσία της Αγίας Γραφής στη ζωή της. Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση το εκκλησιαστικό Σώμα και στο ζήτημα της Αγίας Γραφής ομολογεί, βιώνει και στοιχίζεται με “τας των αγίων θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα”. Οι δε ποιμένες καλούνται, στο πλαίσιο της κατά Χριστόν φροντίδας του λαού του Θεού, για την διαρκή υπόμνηση της επιτακτικής αναγκαιότητας για τη συνεχή μελέτη, γνώση και βίωση των θεοπνεύστων κειμένων στην πορεία του κατά Χριστόν δοξασμού τους, εντός του εκκλησιαστικού Σώματος».

Διαβάστε επίσης: 

Πύργος: Το ope.gr στην έναρξη της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Αποστολή, Πύργος: Δεύτερη ημέρα εργασιών της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων