16/05/2023 16/05/2023 Λίγες ώρες απέμειναν για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Άξιον Εστί” στη Μητρόπολη Αθηνών και από νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες είναι οι πιστοί που έσπευσαν να σταθούν στην ουρά. Το γεγονός της αναγγελίας της παράτασης παραμονής της Ιεράς Εικόνας στην Αθήνα μέχρι αύριο, Τετάρτη 17 Μαϊου, το πρωί, έφερε ικανοποίηση και...
16 Μαΐου, 2023 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 8:57

Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς το πρωί προσκυνούν την Παναγία “Άξιον Εστί”

Διαδώστε:
Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς το πρωί προσκυνούν την Παναγία “Άξιον Εστί”

Λίγες ώρες απέμειναν για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Άξιον Εστί” στη Μητρόπολη Αθηνών και από νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες είναι οι πιστοί που έσπευσαν να σταθούν στην ουρά.

Το γεγονός της αναγγελίας της παράτασης παραμονής της Ιεράς Εικόνας στην Αθήνα μέχρι αύριο, Τετάρτη 17 Μαϊου, το πρωί, έφερε ικανοποίηση και χαρά καθώς όσοι δεν πρόλαβαν να προσκυνήσουν τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χθες και σήμερα αυτή τη δυνατότητα. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που καταφτάνουν από την επαρχία ενώ καθημερινά συνεχίζεται η τέλεση ιερών ακολουθιών.

Διαβάστε επίσης: “Άξιον Εστί”: Ικανοποίηση και χαρά για την παράταση του προσκυνήματος – Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση στη Μητρόπολη

Οπλισμένοι με πίστη και υπομονή πιστοί που βρέθηκαν χθες στη Μητρόπολη ευχαρίστησαν με τον δικό τους τρόπο την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την παράταση που δόθηκε στο προσκύνημα.

Άλλωστε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη στην Pemptousia.tv και τον Ιερομόναχο Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία, για την αθρόα συμμετοχή του πιστού λαού στο προσκύνημα και την μεγάλη αγάπη που δείχνει στο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Δείτε επίσης: Με αμείωτο ρυθμό το προσκύνημα στο Άξιον Εστί – Τι λέει ο Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων