15/05/2023 15/05/2023 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι πιστοί την είδηση ότι θα παραταθεί για δύο ακόμη εικοσιτετράωρα η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τις 3 Μαϊου.  Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν σπεύσει όλες αυτές τις ημέρες για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα,...
15 Μαΐου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 10:00

“Άξιον Εστί”: Ικανοποίηση και χαρά για την παράταση του προσκυνήματος – Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση στη Μητρόπολη

Διαδώστε:
“Άξιον Εστί”: Ικανοποίηση και χαρά για την παράταση του προσκυνήματος – Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση στη Μητρόπολη

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι πιστοί την είδηση ότι θα παραταθεί για δύο ακόμη εικοσιτετράωρα η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” η οποία βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τις 3 Μαϊου. 

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν σπεύσει όλες αυτές τις ημέρες για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα, ωστόσο η μεγάλη προσέλευση του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, με τις ουρές να πλησιάζουν την πλατεία Συντάγματος και η αναμονή να ανέρχεται σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τις 6,5 ώρες, ελήφθη η απόφαση κατόπιν αιτήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προς την Ιερά Κοινότητα όπως δοθεί παράταση στο προσκύνημα, καθώς η Ιερά Εικόνα θα αναχωρούσε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους σήμερα, 15 Μαϊου.

Η Ιερά Κοινότητα απάντησε άμεσα στο αίτημα και αποφάσισε όπως η Εικόνα του “Άξιον Εστί” να αναχωρήσει την Τετάρτη 17 Μαϊου, το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr μεγάλη είναι η ουρά που έχει σχηματιστεί από σήμερα το πρωί καθώς μετά την απόφαση σήμανε συναγερμός τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια με πολλούς πιστούς που δεν είχαν προλάβει να προσκυνήσουν να σπεύδουν από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας

“Ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ἄθω ἀνταποκρινομένη εἰς τὸ αἴτημα τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ βλέπουσα τὴν συνεχιζομένην ἀθρόαν καὶ ἀδιάλειπτον προσέλευσιν τῶν πιστῶν, ἀπεφάσισε τὴν παράτασιν τῆς παραμονῆς τῆς Ἱερᾶς καὶ Πανσέπτου Εἰκόνος «Ἄξιον Ἐστὶν» ἐπὶ δύο ἡμέρας, ἤτοι μέχρι τῆς πρωίας τῆς Τετάρτης 17ης Μαΐου ἐ.ἔ.”, αναφέρειη ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας η οποία εκδόθηκε χθες.

Η ουρά πλησίασε το Σύνταγμα

Το αδιαχώρητο επικρατούσε έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών το τριήμερο που μας πέρασε. Άνθρωποι κάθε ηλικία ανέμεναν στην ουρά περισσότερο από 5 ώρες για να προσκυνήσουν.

Όπως περιγράφει ο Κώστας στο ope.gr που βρέθηκε στη Μητρόπολη τόσο την Παρασκευή όσο και την Κυριακή το μεσημέρι, “η ουρά που είχε σχηματιστεί, όπως έβλεπα εγώ από το σημείο που ήμουν την Κυριακή όπου είχα πάει το πατέρα μου για να προσκυνήσει, πλησίαζε την πλατεία Συντάγματος. Το μάτι έχανε το μέτρημα. Την Παρασκευή που προσκύνησα εγώ ανέμενα κάτι περισσότερο από έξι ώρες. Η αναμονή όταν πλησιάζεις για να προσκυνήσεις μετατρέπετε σε χαρά. Μεγάλη χαρά. Αυτό κρατάμε. Την μεγάλη χαρά που προσκυνήσαμε την Παναγίας μας”.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε το βράδυ της Παρασκευής (φωτογραφία ope.gr)

Καθημερινά στον Μητροπολιτικό Ναό τελούνται ιερές ακολουθίες ενώ το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 14 Μαϊου, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τις ευχαριστίες του για ακόμη μία φορά προς την Ιερά Κοινότητα και τον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας, Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη, για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί”.

“Όταν προσκυνούν την Παναγία νιώθουν ένα πνευματικό άγγιγμα”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία.  Ο Γέροντας Χριστοφόρος αναφέρεται στον πιστό λαό, στην αθρόα συμμετοχή, αλλά και την πολύωρη αναμονή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων που περιμένουν καρτερικά επί ώρες για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Όταν προσκυνούν την Παναγία νιώθουν ένα πνευματικό άγγιγμα” γι’ αυτό και καθημερινά η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται.

Η συνέντευξη θα προβληθεί σύντομα από την pemptousiatv :

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Άξιον Εστί: Η Ιερά Επιστασία και Αγιορείτες πατέρες στην Ι.Μ Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού (ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Παράταση παραμονής της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα – Χιλιάδες πιστοί στη Μητρόπολη

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” – Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Ο Κύπρου Γεώργιος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Προσκύνημα στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων