06/09/2022 06/09/2022 Την επιθυμία της να προχωρήσει η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας επαναδιατυπώνει η Ιερά Σύνοδος σε επιστολή προς τέσσερις δημάρχους του Νομού, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr. «Καρφώνει» παράλληλα τις «ενάντιες επί του θέματος απόψεις του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθιστώντας το «πρόβλημα» πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό» ενώ επισημαίνει τις θετικές απόψεις βουλευτών του...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 13:44

Επιμένει η Ιερά Σύνοδος για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας – Επιστολή σε τέσσερις δημάρχους

Διαδώστε:
Επιμένει η Ιερά Σύνοδος για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας – Επιστολή σε τέσσερις δημάρχους

Την επιθυμία της να προχωρήσει η αναδιάταξη του εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας επαναδιατυπώνει η Ιερά Σύνοδος σε επιστολή προς τέσσερις δημάρχους του Νομού, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr.

«Καρφώνει» παράλληλα τις «ενάντιες επί του θέματος απόψεις του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθιστώντας το «πρόβλημα» πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό» ενώ επισημαίνει τις θετικές απόψεις βουλευτών του νομού.

Στην πρόσφατη (24η Αυγούστου) συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συζητήθηκε-αναγνώσθηκε η (από 20ης Ιουνίου) επιστολή των δημάρχων Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία τάσσονται επι των προτάσεων της εκκλησίας για διχοτόμηση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αλλαγή ορίων της Μητρόπολης που εδρεύει στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, στη συνεδρίαση της ΔΙΣ αναγνώστηκε και επιστολή με τις ευχαριστίες που στη συνέχεια εστάλη στους δημάρχους και την οποία υπογράφει ο Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Στην επιστολή εκφράζονται ευχαριστίες στους δημάρχους και επαναδιατυπώνεται η θέση της εκκλησίας επεξηγώντας τους λόγους που συνηγορούν στις αλλαγές ορίων των Μητροπόλεων του Νομού και στην ίδρυση νέας με έδρα το Αγρίνιο.

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου επισημαίνεται πως πρόκειται για ζήτημα εκκλησιαστικής φύσεως αλλά διατυπώνεται σαφέστατα και η αιχμή πως το αίτημα προσέκρουσε σε πολιτικούς παράγοντες «παρά το γεγονός ότι και εκ των βουλευτών του νομού υπάρχουν θετικές απόψεις διά την απόφασιν της Ιεράς Συνόδου».

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παραμένει σταθερά υπέρ της τροποποιήσεως των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας διά της δημιουργίας δύο νέων Ιερών Μητροπόλεων, ενώ η ικανοποίηση του ζητήματος αυτού προσκρούει σε ενάντιες επί του θέματος απόψεις του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθιστώντας το «πρόβλημα» πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό, παρά το γεγονός ότι και εκ των βουλευτών του νομού υπάρχουν θετικές απόψεις διά την απόφασιν της Ιεράς Συνόδου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για έντονες διεργασίες που σκοπεύουν στην υιοθέτηση του αιτήματος για ίδρυση Μητρόπολης στο Αγρίνιο παραγνωρίζοντας τις ελάχιστες περί του αντιθέτου φωνές που επιδιώκουν προσκόμματα στη θέληση της Εκκλησίας.

Πηγή: agrinionews.gr

Διαβάστε επίσης – Φωνή λαού…συναίνεση Βουλευτών υπέρ της διχοτόμησης της Ι.Μ. Αιτωλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων