20/11/2023 20/11/2023 Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Ιεραρχών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι ενθρονίσεις των Μητροπολιτών Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος και Φλωρίνης κ. Ειρηναίου.   Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τους νέους Ποιμενάρχες υποδέχθηκαν οι Τοποτηρητές, Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας στην Παραμυθιά και Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στη Φλώρινα, οι οποίοι επέδωσαν τις ποιμαντορικές ράβδους στους...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 14:08

Η ράβδος ευθύνης στα χέρια των νέων Μητροπολιτών Παραμυθίας και Φλωρίνης

Διαδώστε:
Η ράβδος ευθύνης στα χέρια των νέων Μητροπολιτών Παραμυθίας και Φλωρίνης

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Ιεραρχών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι ενθρονίσεις των Μητροπολιτών Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος και Φλωρίνης κ. Ειρηναίου.  

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τους νέους Ποιμενάρχες υποδέχθηκαν οι Τοποτηρητές, Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας στην Παραμυθιά και Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στη Φλώρινα, οι οποίοι επέδωσαν τις ποιμαντορικές ράβδους στους νέους Μητροπολίτες οι οποίοι και επίσημα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους με τους άρχοντες και τον λαό να εύχονται καλή ποιμαντορία.

Στη Φλώρινα το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε και ο εφησυχάζων πλέον Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαία κ. Θεόκλητος.

 

Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ενώ στη Φλώρινα τον Παναγιώτατο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

 

Στον επιβατήριο λόγο τους οι νέοι Μητροπολίτες μίλησαν για τη νέα αποστολή την οποία τους ανέθεσε η Εκκλησία και υπογράμμισαν ότι θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του κλήρου, του λαού και της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη χθες, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε η ενθρονηστήρια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά προεξάρχοτνος του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου του Ποιμενάρχη κ. Σεραπίωνος.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, τελέστηκε ενθρονιστήρια Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Ειρηναίου στο αρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε.

Με την παραλαβή της ποιμαντορικής ράβδου κατά τις ενθρονίσεις τους οι νέοι Μητροπολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαποίμανσης δύο ακριτικών και ιστορικών Μητροπόλεων. Η ευθύνη μεγάλη, οι προκλήσεις του σήμερα αρκετές για τους νέους Ποιμενάρχες οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους προς δόξαν Θεού και επιστηριγμό του λαού.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/ Eurokinissi, ertnews.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων