06/10/2022 06/10/2022 Τέλος λαμβάνει σήμερα η αγωνία του Ποιμνίου σε Δημητσάνα και Μεσολόγγι για την εκλογή νέου Ποιμενάρχη, καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας καλείται να εκλέξει τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.  Συγκεκριμένα, σήμερα, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 9:18

Ιεραρχία 2022: Σήμερα η πλήρωση των κενών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Ιεραρχία 2022: Σήμερα η πλήρωση των κενών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τέλος λαμβάνει σήμερα η αγωνία του Ποιμνίου σε Δημητσάνα και Μεσολόγγι για την εκλογή νέου Ποιμενάρχη, καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας καλείται να εκλέξει τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι νέοι Μητροπολίτες που θα εκλεγούν θα διαδεχθούν τους μακαριστούς κυρό Ιερεμία και κυρό Κοσμά ενώ να αναφερθεί ότι Τοποτηρητές στις Ιερέας Μητροπόλεις είναι, στη μεν Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στη δε Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας αναμένεται ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά τη ν οποία το Σώμα θα προβεί στην πλήρωση των άλλων κενών Ιερών Μητροπόλεων Δράμας και Ηλείας. 

Διαβάστε όσα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες:

Ιεραρχία 2022: Βήμα βήμα η εκλογή Μητροπολιτών όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας

Η Εισήγηση του Μητροπολίτη Σάμου στην Ιεραρχία

Ιεραρχία 2022: Η Ενορία στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας των Τακτικών εργασιών – Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Σάμου

Ιεραρχία 2022: Αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και συνεργασία με την Πολιτεία προς όφελος του λαού

Η βαρυσήμαντη ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ιεραρχία

Ιεραρχία 2022: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε το Σώμα για όλες τις εξελίξεις – Τα θέματα της πρώτης ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν οι Τακτικές εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών της Ιεραρχίας

Ιερά Σύνοδος: Η έναρξη των Τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας 2022 (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ιεραρχία 2022: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Μητροπολίτης Καρυστίας έδωσαν το στίγμα των εργασιών

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων