23/05/2020 23/05/2020 Τα γυαλιά οράσεως που έφτιαξαν για τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα μετά την πρώτη τους επίσκεψη (στις 26 Φεβρουαρίου) και τις μετρήσεις παρέδωσαν χθες ο συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Σαλαβουράκης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδας,  Γιώργο Κλάδο. Οι δυο άνδρες παρέδωσαν 42 ζευγάρια...
23 Μαΐου, 2020 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 15:32

ΚΕΣΟ και οπτικοί παρέδωσαν γυαλιά στις κρατούμενες των Φυλακών Ελαιώνα

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ και οπτικοί παρέδωσαν γυαλιά στις κρατούμενες των Φυλακών Ελαιώνα

Τα γυαλιά οράσεως που έφτιαξαν για τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα μετά την πρώτη τους επίσκεψη (στις 26 Φεβρουαρίου) και τις μετρήσεις παρέδωσαν χθες ο συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Σαλαβουράκης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδας,  Γιώργο Κλάδο.

Οι δυο άνδρες παρέδωσαν 42 ζευγάρια γυαλιά σε αντίστοιχο αριθμό κρατουμένων.

Οι μετρήσεις, όπως προαναφέραμε, είχαν γίνει στις 26/2, όταν το ΚΕΣΟ είχε διοργανώσει ανθρωπιστική επίσκεψη στις γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και είχε στο πλευρό του τους γιατρούς ενδοκρινολόγους Γουλή Αγγελική, Παντσιώτη Κυρατσούλα και Αλέξανδρο Σαρπάκη, μελή της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, την οφθαλμίατρο Αναστασία Σερέπα και δεκαμελές κλιμάκιο Οπτικών – Οπτομετρών, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), καθώς και εκπροσώπους του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα λόγο του COVID-19 εμπόδισαν τους ανθρώπους του ΚΕΣΟ και τους συνεργάτες του να ταξιδέψουν μέχρι τον Ελαιώνα Θηβών και να κομίσουν τα γυαλιά, που δημιουργήθηκαν μετά την εξέταση των κρατουμένων, νωρίτερα. Έτσι, η παράδοση μπόρεσε να γίνει το πρωινό της Παρασκευής 22 Μαΐου μετά την απελευθέρωση της κυκλοφορίας. Οι Γ. Κλάδος και Κ. Σαλεβουράκη παρέδωσαν τα 42 ζευγάρια γυαλιά στον γιατρό του Καταστήματος Ελαιώνα, Μάνο Πατατοσάκη.

Τα γυαλιά ήταν μια χορηγία της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) της Εταιρείας Ν. Χ. Τριανταφύλλου & Σια και του ΚΕΣΟ.

Επιπλέον, το ΚΕΣΟ έστειλε στις φυλακές μάσκες για το προσωπικό, λευκά σεντόνια & μαξιλαροθήκες για τις κρατούμενες. Ο γιατρός του Καταστήματος, Μάνος Πατατοσάκης, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά το ΚΕΣΟ και την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και ζήτησε η επίσκεψη να επαναληφθεί, διότι έκανε πολύ καλό στην ψυχολογία των κρατουμένων γυναικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων