08/10/2021 09/10/2021 Τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη εξέλεξε πριν λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος έλαβε 58 ψήφους ενώ ο συνυποψήφιος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος έλαβε 11 ψήφους. Μέχρι σήμερα ο εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης διακονούσε ως κληρικός...
08 Οκτωβρίου, 2021 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 0:53

Νέος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης

Διαδώστε:
Νέος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης

Τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη εξέλεξε πριν λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος έλαβε 58 ψήφους ενώ ο συνυποψήφιος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος έλαβε 11 ψήφους.

Μέχρι σήμερα ο εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης διακονούσε ως κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ήταν Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, ήταν Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ενώ φέτος είχε το ευθυνοφόρο έργο, το οποίο του ανέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, της προετοιμασίας και υλοποίησης των διαφόρων επετειακών εκδηλώσεων και ομιλιών ανά την ελληνική Επικράτεια, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Ο Ε­ψη­φι­σμέ­νος Μη­τρο­πο­λί­της Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος (κα­τά κό­σμον Δη­μή­τριος) Αν­τω­νί­ου – Τρι­αν­τα­φυλ­λί­δης του Γε­ωρ­γί­ου και της Ε­λέ­νης γεν­νή­θη­κε στην Θεσ­σα­λο­νί­κη το έ­τος 1969.

Χει­ρο­το­νή­θη­κε Δι­ά­κο­νος το έ­τος 1992 και Πρε­σβύ­τε­ρος το έ­τος 1994, υ­πό του Γέ­ρον­τός του, Θε­ο­φι­λε­στά­του Ε­πι­σκό­που Τράλ­λε­ων κυ­ρού Ι­σι­δώ­ρου.

Υ­πη­ρέτησε α­πό του έ­τους 1995 και έως της εκλογής του στον Ι­στο­ρι­κό Ι­ε­ρό Να­ό Με­τα­μορ­φώ­σε­ως του Σω­τή­ρος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ε­πί της ο­δού Κυ­δα­θη­ναί­ων στην πε­ρι­ο­χή της Πλά­κας.

Πα­ράλ­λη­λα, α­πό του έ­τους 2001 υ­πη­ρέτησε στην Ιε­ρά Σύ­νο­δο της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος ως Δι­ευ­θυν­τής του Γρα­φεί­ου Ε­πι­κυ­ρώ­σε­ων και Γραμ­μα­τεύς των Ει­δι­κών Συ­νο­δι­κών Ε­πι­τρο­πών Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος και Α­κα­δη­μί­ας Εκ­κλη­σι­α­στι­κών Τε­χνών, κα­θώς και ως Μέ­λος της Υ­πο­ε­πι­τρο­πής Καλ­λι­τε­χνι­κών Εκ­δη­λώ­σε­ων της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος.

Εί­ναι Απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας και της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Α­θη­νών.

Στον αι­ω­νό­βιο Ι­ε­ρό Να­ό της Με­τα­μορ­φώ­σε­ως ανέ­πτυ­ξε πλού­σιο πνευ­μα­τι­κό, κοι­νω­νι­κό, πο­λι­τι­στι­κό και εκ­παι­δευ­τι­κό έρ­γο, δι­ορ­γα­νώ­νον­τας και ε­πο­πτεύ­ον­τας: 1. Ε­νο­ρια­κή Ε­ξο­μο­λό­γη­ση, 2. Σχο­λή Γο­νέ­ων, 3. Φοι­τη­τι­κή Ο­μά­δα Νέ­ων, 4. Κα­τη­χη­τι­κή Δρά­ση μα­θη­τών Δη­μο­τι­κού και Γυ­μνα­σί­ου, 5. Κύ­κλο Με­λέ­της Α­γί­ας Γρα­φής, 6. Ποι­μαν­τι­κή Γά­μου, 7. Ποι­μαν­τι­κή Βα­πτί­σε­ων, 8. Κύ­κλο α­νοι­κτών Δι­α­λέ­ξε­ων, 9. Μα­θή­μα­τα Βυ­ζαν­τι­νής και Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Μου­σι­κής, 10. Μα­θή­μα­τα Πα­ρα­δο­σια­κών Ελ­λη­νι­κών Χο­ρών, 11. Ποι­μαν­τι­κή Πεν­θούν­των, 12. Φοι­τη­τι­κή Ο­μά­δα Με­λέ­της Πα­τε­ρι­κών Κει­μέ­νων, 13. Λει­τουρ­γί­α Δα­νει­στι­κής Βι­βλι­ο­θή­κης, 14. Ο­μά­δα Αι­μο­δο­σί­ας, 15. Σε­μι­νά­ρια ε­πι­μορ­φώ­σε­ως Δα­σκά­λων και συγ­κε­κρι­μέ­να με θέ­μα την Δυσ­λε­ξί­α και 16. Αθλητικές Ενοριακές Ομάδες Μπάσκετ και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πίνγκ-Πόνγκ).

Α­πό του έ­τους 2008 μερίμνησε για την ανακαίνιση του ως άνω Ιστορικού Ι­ε­ρού Να­ού.

Ε­πί σει­ρά ε­τών δι­α­κό­νη­σε ως υ­πεύ­θυ­νος Προ­γραμ­μά­των για την α­πε­ξάρ­τη­ση α­πό τα ναρ­κω­τι­κά και τον αλ­κο­ο­λι­σμό, πα­ρα­χω­ρών­τας το Ε­νο­ρια­κό Πνευ­μα­τι­κό Κέν­τρο (το ο­ποί­ο και α­να­καί­νι­σε το έ­τος 1997) για τις συ­νά­ξεις των Ο­μά­δων αυ­τών.

Κατά την διάρκεια της διακονίας του στην Ι­ε­ρά Σύνο­δο της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος δι­ορ­γά­νω­σε Σεμινάρια, Η­με­ρί­δες, Συ­νέ­δρια (λ.χ. Αρ­χι­τε­κτο­νι­κής Τέ­χνης και Ναοδομίας), Δι­ε­θνείς Εκ­θέ­σεις και α­πό του έτους 2012 ήταν Υ­πεύ­θυ­νος για την δι­ορ­γά­νω­ση των 10 Δι­ε­θνών Ε­πι­στη­μο­νι­κών Συ­νε­δρί­ων, τα οποί­α ο­λο­κλη­ρώ­θη­καν τον Νο­έμ­βριο του έ­τους 2020, με θέ­μα την Επα­νά­στα­ση του 1821.

Ακόμη ήταν Ε­πι­με­λη­τής των κα­τ’ έ­τος εκ­δι­δο­μέ­νων Τό­μων των Πρα­κτι­κών (δέκα εν συνόλω) των Δι­ε­θνών Ε­πι­στη­μο­νι­κών Συ­νε­δρί­ων.

Ως Γραμ­μα­τεύς της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος ήταν υ­πεύ­θυ­νος της Πα­νελ­λή­νιας Ο­μά­δας Ερ­γα­σί­ας Πα­νε­πι­στη­μια­κών Δι­δα­σκά­λων και κα­θη­γη­τών Πρω­το­βάθ­μιας, Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας και Τριτοβάθμιας Εκ­παι­δεύ­σε­ως για την συγ­κέν­τρω­ση του εκ­παι­δευ­τι­κού υ­λι­κού και την έκ­δο­ση υ­πό της Α­πο­στο­λι­κής Δι­α­κο­νί­ας των τρι­ών Βι­βλί­ων της Ι­στο­ρί­ας (1. «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια», 2. «Ο Όμηρος ζει στη Βασιλεύουσα και αναζητά την αλήθεια» και 3. «Ο Όμηρος ξεφυλλίζει την Ιστορία και παλεύει για τη λευτεριά»), κα­θώς και των τρι­ών συμ­βου­λευ­τι­κών εγ­χει­ρι­δί­ων, τα οποία βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αποστολικής Διακονίας.

Ως Γραμ­μα­τέ­ας της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος ήταν επίσης υ­πεύ­θυ­νος για το Πρόγραμμα των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον επίσημο εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ε­πί­σης συμ­με­τέσχε ως Εκ­πρό­σω­πος της Ι­ε­ράς Συνό­δου στην κοι­νή Ο­μά­δα Ερ­γα­σί­ας Πο­λι­τεί­ας και Εκ­κλη­σί­ας με­τά της Γε­νι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Θρησκευμάτων του Υ­πουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των για την εκ­πό­νη­ση Πα­νελ­λή­νι­ων Μα­θη­τι­κών Δι­α­γω­νι­σμών και Εκ­παι­δευ­τι­κών Προ­γραμ­μά­των.

Τέλος, έχει εκπροσωπήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει συμμετάσχει ως Εισηγητής και Σύνεδρος σε Συνέδρια και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Τύπο.

Την 8η Ο­κτω­βρί­ου 2021 ε­ξε­λέ­γη υ­πό του Σε­πτού Σώ­μα­τος της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Ι­ε­ραρ­χί­ας της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος Μη­τρο­πο­λί­της Πο­λυα­νής και Κιλ­κι­σί­ου και η χει­ρο­το­νί­α αυ­τού θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στον Καθε­δρι­κό Να­ό του Ευ­αγ­γε­λι­σμού της Θε­ο­τό­κου Α­θη­νών, υ­πό του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου, το Σάββατο 16 Οκτω­βρί­ου 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων