20/05/2020 20/05/2020 Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που πρότεινε η πολιτεία, ετέλεσθη ο πανηγυρικός Eσπερινός στον ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Πιστοί φορώντας μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις προσήλθαν με ευλάβεια στον ι. Ναό για να συμμετάσχουν στην ιερά Aκολουθία. Ομίλησε ο ιεροκήρυκας της...
20 Μαΐου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 21:13

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που πρότεινε η πολιτεία, ετέλεσθη ο πανηγυρικός Eσπερινός στον ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Πιστοί φορώντας μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις προσήλθαν με ευλάβεια στον ι. Ναό για να συμμετάσχουν στην ιερά Aκολουθία.

Ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύσκολη αυτή περίοδο για την Εκκλησία, τονίζοντας πως η Εκκλησία λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε ακομη και απο τα ίδια τα παιδιά της. Και, σημείωσε ότι όλα αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν στον κόσμο, όπως οι ιοί, είναι ενεργηματα του διαβολου. Πραγματικός ηγέτης και άξιος είναι εκείνος που εκτός απο τις αποκτουμενες δεξιότητες ειναι διορατικός. Δεν ειναι απλώς αυτός που διαχειρίζεται τα συμβαίνοντα, αλλά εκείνος που οδηγεί τους πολλούς. Τέτοιος χαρισματικός ηγέτης ηταν ο Αγιος Κωνσταντίνος. Αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του Αγίου που ανεδείχθη Αυτοκράτωρ και Μονοκράτωρ, αλλά ταπεινός απέναντι στον Θεό.

Μετα το πέρας της Ακολουθίας, ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρονια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες και όσους γιορτάζουν

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων