27/06/2020 27/06/2020 Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ορκίστηκε σήμερα το πρωί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, o κ. Ιωάννης Στουρνάρας. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στις 12 Μαΐου . «Η κυβέρνηση,...
27 Ιουνίου, 2020 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 15:49

Ο Επίσκοπος Ωρεών όρκισε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών όρκισε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ορκίστηκε σήμερα το πρωί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, o κ. Ιωάννης Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στις 12 Μαΐου . «Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε δηλώσει: «Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων